OTVORENO PISMO VLADI SRBIJE POVODOM 5.AVGUSTA, DANA “OLUJE”

 

Centar za komunikaciju “Pravda”,  jedno od ozbiljnih udruzenja izbeglica i prognanih lica u Srbiji, uputilo je danas otvoreno pismo Vladi Srbije u kome traži rešavanje statusa izbeglica I podršku države Srbije u tome.

 

 

“Da bi se odlukom Vlade Srbije zvuk sirena tacno u podne, zastavama na pola koplja i proglasenje 5 . avgusta Danom zalosti kao danom  najveceg stradanja Srba od Drugog sv. rata,  doziveo iskreno i kao nada otvaranja prve stranice “ Medjunarodne knjige pravde”o strane izbeglica, od Vlade trazimo da osim spomenika, parastosa, kilometarskih sumornih i bolnih izbeglickih kolona koje bukvalno izlecu sa nasih TV ekrana, reportaza i dokumenata koji dokazuju vreme strahota, Vlada mora napraviti i drugi korak kojim ce dokazati da je iskrena u namerama da ozbiljno resi i moralna i materijalna pitanja izbeglica.

  1. Da Skupstina RS uvrsti  posebnu tacku dnevnog reda “Polozaj izbeglica i prognanih lica iz RH”
  2. Da Skupstina RS donese (konacno !) Zakon o izbeglicama
  3. Da Skupstina RS donese Rezoluciju o Etnickom ciscenju Srba iz RH i status njihove imovine
  4. Da Vlada lobira kod EU i Rusije ( kao u slucaju Srebrenice) da se izvrsi politicki pritisak na RH da podigne medjunarodni zajam i nadoknadu svu stetu izbeglim i prognanim Srbima kako u pokretnu tako i za nepokretnu imovenu, penzije, bankovne uloge, zaostale penzije i 27 000 stanova kao oblika vlasnistva ( Bodo Holmbah !)

 

Ukoliko to ova Vlada ne ucini, sva sumorna medijska kampanja povodom Dana zalosti nazalost dobice oblike nove  manipulacije  sa izbeglicama koju je i najavila Jadranka Joksimovic gostujuci u Jutarnjem progmamu TV Pinka , rekavsi , citiramo”: Ukoliko Hrvatska bude nekooperativna i mi imamo razarajuce argumente. Npr. Izbeglice kojih je 250 000, zato je bolje da cute”, zavrsen citat. Pametnom dosta.

Praviti ravnotezu sa zlocinom u Srebrenici najbolji je material koji se 20-25 godina drzi u fijoci. Evo sada je taj trenutak. Svi su se sada naprasno setili nas. A de ste bili svih ovih godina  ?

Cekamo sa velikom nadom drugi korak Vlade koji vece ingerencije treba da da bastionu izbeglica Komesarijatu za izbeglice i migracije RS”, navodi se u psimu koje potpisuje Dragan Sekulovic, predsednik Centra za komunikaciju “Pravda”.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare