UNS: Pronaći ko je naručio plakateBEOGRAD

Udruženje novinara Srbije (UNS), Koalicija za slobodu medija i ANEM osudili su danas lepljenje poternice po Vranju sa likom Verana Matića nakon što je sa predstavnicima Stalne radne grupe za bezbednost novinara stao u zaštitu OK radija i njegove vlasnice Olivere Vladković, saopštio je UNS.

Od policije UNS, Koalicija i ANEM traže da pronađe ko je naručilac plakata i ko je lepio nakon što su predstavnici profesionalnih novinarskih udruženja posetili OK radio, ukazali na kršenje zakona i obavestili javnost o kriminalnim radnjama kako bi štitili svoje kolege u Vranju.

Prema informacijama novinarskih udruženja, uprkos rešenju građevinske inspekcije Vranja o rušenju nelegalno izgrađenog objekta kojim je zazidan OK radio,  zakazanom za 29. i 30. jun uz asistenciju policije, radovi su nastavljeni uz prisustvo ličnog obezbeđenja.

Koalicija, UNS i  ANEM podsećaju da je Dejan Nikolić Kantar u pritvoru zbog pretnji vlasnici OK
radija.  Nikolić je inače osuđen na četvoromesečnu kaznu kućnog zatvora, koju je služio tako što mu je bila omogućena višesatna sloboda kretanja za “obilazak gradilišta”.

Od Građevinske inspekcije Vranja UNS, Koalicija i ANEM očekuju da u zakazano vreme bude uklonjen nelegalno izgrađen objekat kojim su zazidani prozori redakcije OK radija, da policija urade bezbednosnu procenu i zaštite novinare i vlasnicu OK radija.

Na plakatima kojima je oblepljeno Vranje uz fotografiju Matića piše kako on “ruši po Vranju”

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare