Hil posetio i Kliniku za kardiohirurgiju

NIŠ

Ambasador Kristofer Hil je tokom jednodenvnog boravka u Nišu posetio i Klinuku za kardiohirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra Niš i zajedno sa direktorom Klinike profesorom dr Draganom Milićem kao i članovima Kluba srpsko-američkog prijateljstva, obišao laboratorije koje su opremljene najsavremenijom opremom ne samo u Srbiji već i na Balkanu pa i u ovom delu Evrope a zahvaljujući donacije EUCOM-a.

         „Danas smo mnogo toga videli ali ništa  tako zadivljujuće kao što je Klinika za kardiohirurgiju. Ponosan sam na to što je Komanda američke vojske uradila da ovde dovede najsavremeniju opremu kojom se spašavaju životi mnogih pacijenata na njihovu ali i na radost njihovih porodica“, kazao je nakon obilaska Klinike ambasador SAD-a Kristofer Hil.

       Prema rečima profesora dr Dragana Milića donacije EUCOM-a u vrednosti su od nekoliko  miliona dolara.

       „Preciznijem,donacije od tri miliona dolara doprinele su da dobijemo apsolutno najbolje laboratorije i apsolutno najbolju opremu koja nam omogućava da operišemo na hiljade naših pacijenata. Koliko je  ta oprema važna govori i činjenica da smo na Klinici od početka  godine operisali 154 srčana bolesnika od kojih je umro samo jedan. Stopa smrtnosti od 0,66 posto govori sve o kvalitetu naše klinike“, kazao je dr Milić.

      Prvi čovek Klinike za kardiohirurgiju je istako da klinika ne bi nikada postigla i imala ovakve rezultate da nije bilo podrške SAD-a i njihove vojske i zbog toga im se najiskrenije zahvalio na podršci.

          Zahvaljujući opremi koju je donirala Evropska komanda američke vojske Klinika za kardiohirurgiju je opremila i Banku krvi jedinstvenu laboratoriju na Balkanu zahvaljujući kojoj je krv uvek dostupna pacijentima koji su podvrgnuti operacijama kao i svi krvi derivati, a iz donacija su opremljene još dve laboratorije od kojih se jedna nalazi na Klinici a druga na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Nišu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare