Poklon oprema od 7,1 miliona

NIŠ

Organizacija Help je, uz podršku Vlade Nemačke, poklonila opremu u vrednosti 7,1 milion dinara Centru za zaštitu mentalnog zdravlja Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Niš za unapređenje uslova i tretmana, saopštila je danas nemačka organizacija za saradnju GIZ.

Uručenju transkranijalnog magnetnog simulatora sa pratećom opremom i hirurškim kapama prisustvovali su direktor Centra za zaštitu mentalnog zdravlja UKC Niš Vladimir Đorđević, viša menadžerka za ekonomski razvoj ispred organizacije Help Maša Bubanj i projektna menadžerka globalnog programa “Migracije za razvoj” Marija Dragić, ispred GIZ.

Đorđević je ocenio da je ta donacija “kruna” dosadašnje saradnje zdravstvene ustanove sa organizacijom Help i nemačkom vladom, koje su do sada uložile oko 250.000 evra u nove dijagnostičke i terapijske alate.

“Za nas ova donacija znači da možemo da idemo u korak sa svetom i da pratimo i koristimo najsavremenija dostignuća medicinske nauke”, poručio je Đorđević.

“Prioritet organizacija Help i GIZ je unapređenje položaja ugroženih grupa, pre svega dece sa poteškoćama u razvoju i konkretno u ovom projektu, povratnika u readmisiji”, rekla je Maša Bubanj.

Osnovni cilj ove donacije i projektne aktivnosti organizacije Help je obezbeđivanje opreme za unapređenje dijagnostičkih i terapeutskih procedura u zaštiti mentalnog zdravlja stanovništva, naveo je GIZ u saopštenju.

Ističe se da donacija pomoći i u izgradnji i jačanju inkluzivnih mera za manjinske i marginalizovane grupe stanovništva, kroz sistem upućivanja na relevantne primarne, sekundarne i tercijarne ustanove zaštite mentalnog zdravlja, a naročito rani razvoj deteta.

Od 2000. godine Nemačka je kroz neposrednu pomoć za Srbiju izdvojila više od dve milijarde evra.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare