Umro Miša Ristović

NIŠ

U Nišu je danas iznenada, u svojoj kući, umro novinar Miša Ristović.

Sjajan kolega i sjajan novinar, to je bio Miša.
(Gradjanin)
Niš je izgubio velikog novinara Mišu Ristovića, dopisnika „Večernjih novosti“ iz ovog grada ,  koji je preminuo danas oko 10,30 sati u svom domu. Teško je pisati o čoveku koji je bio sjajan drug, prijatelj i profesionalac. Rođen je 16.10. 1962. godine u Nišu.

Miša Ristović je jedan iz plejade niških novinara koji je izašao iz novinarskog nedašnjeg odelenja u Gimnaziji „Stevan Sremac“. Radio je jedno vreme u Radio Nišu, a od 1989. godine se zaposlio u „Večernjim novostima“. Njegove reportaže biće upamćene. Pratio je hroniku, društvena kretanja i kriminalna dešavanja u Nišu. Od svih novinara se razlikovao po tome što je imao grad na dlanu i što kao retko ko, imao novinarski gen za dobru priču. To je bio novinar koji je radio 24 sata dnevno, bez obzira koje je doba dana, znao je da obavesti kolege o nekom aktuelnom događaju.

Ono što ga je krasilo kao profesionalca je da nije bio sebičan da da informaciju kolegi, iako je još ni on nije napisao za svoje Novosti. Jedno vreme je bio šef dopisništva „Večernjih novosti“ u Nišu. I tada i ranije je hteo da pomogne mladim novinarima, a često je umeo da kaže da je „lešinarstvo“ jedan od ključnih problema u srpskom žurnalizmu.

Već duže vremena zajedno sa sinovima oformio je sajt koji se bavio pitanjima bezbednosti –www.niskevesti.info gde je na najprofesionalniji način pratio događaje u Nišu. Uređivao je i „Australijske Novosti“. Jedna od tema kojoj je poklonio veliku pažnju je i nestanak beba u Srbiji tokom sedamdesetih godina prošlog veka, a o čemu je objavio i knjigu.

Iza sebe ostavio je sinove Mićka i Stefana i suprugu Lidiju. Komemoracija je zakazana za 10 sati u Skupštini grada Niša (Nikole Pašića 24), a sahrana za 13 sati na groblju u naselju Komren.

gradjanin.rs i prijatelji

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare