UMETNIČKO IZRAŽAVANjE I EKOLOŠKA SVEST

LESKOVAC

U prostorijama OŠ “Vožd Karađorđe” održana je radionica „Pravljenje predmeta od reciklabilnog materijala“, kojom se pokazalo da je moguće umetničko izražavanje sa materijalom koji bi završio kao otpad. Akciju je organizovala Gradska uprava za zaštitu životne sredine u saradnji sa OŠ “Vožd Karađorđe” i Hemijsko-tehnološkom školom, učestvovao je i novoformirani Eko tim, sastavljen od učenika srednjih škola.
Načelnica Uprave za zaštitu životne sredine Bobana Stošić kaže da je ideja ovakvih okupljanja jačanje ekološke svesti naše najmlađe populacije, odnosno dece osnovnoškolskog uzrasta. Deca treba da shvate kakav je značaj življenja u zdravoj životnoj sredini. U cilju bolje saradnje uključili smo i naš tim eko-volontera koji će pomagati u ovim akcijama i davati, između ostalog i svoje sveže ideje. Danas deca konkretno od papira prave razne korisne predmete, kao što su osmomartovske čestitke.
Ivana Stojmenović, nastavnik tehnološke grupe predmeta u Hemijsko-tehnološkoj školi „Božidar Đorđević“ kaže da su deca vrlo zainteresovana, interesantna im je ova tehnika i rada, te je uveliko koriste za izradu čestitki, dekorativnih predmeta i nakita.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare