Ukinuta vanredna situacija u Vranju

VRANJE – VRANJSKA BANJA

Na delu teritorije Vranja i Vranjske Banje, Gradski štab za vanredne situacije ukinuo je vanrednu situaciju koja je uvedena u januaru zbog obilnih padavina i poplava.

Sednicom je predsedavao gradonačelnik Slobodan Milenković, koji je i komandant štaba.

Usvojena je Informacija o preduzetim preventivnim i operativnim merama na rečnim vodotokovima i kanalima, kao i na lokalnim putevima u cilju zaštite od štetnog dejstva vode, kao i merama i aktivnostima na zaštiti stanovništva na teritoriji grada Vranja. Prihvaćena je i Informacija o preduzetim aktivnostima formiranih Komisija za procenu štete.

Prema najnovijoj odluci Gradskog štaba vanredna situacija je ukinuta u katastarskim opštinama Davidovac, Ristovac, Pavlovac, Rataje 1, Donji Neradovac, Kupinince, Donje Trebešinje, Ribince, Zlatokop, Vranje 1, Ćukovac, Toplac, Vranje 2, Suvi Dol, Kumarevo, Bresnica, Vranjska Banja, Moštanica, Bujkovac, Korbevac, Prevalac, Panevlje, Bunuševac, Soderce, Drenovac, Dobrejance, Uševce, Vlase, Golemo selo, Lalince i Mijovce.

Na osnovu predloga Gradskog štaba, a nakon izvršene analize stanja na ugroženim područjima od poplava i konstatacije da je vodostaj na vodama I i II reda u stagnaciji i da ne preti opasnost od daljih izlivanja, gradonačelnik grada Vranja doneo je Odluku o ukidanju vanredne situacije na delu teritorije grada Vranja.

Na sednici je usvojen i Nacrt Lokalnog operativnog plana odbrane od poplava na vodama drugog reda u 2021. godini koji će biti dostavljen Gradskom veću na razmatranje i Skupštini grada na usvajanje.

Doneti su i zaključci o formiranju stručno operativnih timova za praćenje stanja klizišta i za zaštitu i spasavanje od poplava i nesreća na vodi i pod vodom.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare