Uhapšen bivši predsednik opštine Bojnik

BOJNIK-BEOGRAD

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, po nalogu beogradskog Višeg javnog tužilaštva,  uhapsili su odgovorna lica preduzeće „Stevan bus“ V.R. (1979) i I.S. (1969), zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica i zloupotreba ovlašćenja u privredi.

 

Postoje osnovi sumnje da je I.S., podstrekivanjem na zloupotrebu službenog položaja, tokom 2014. i 2015. godine, za svoje preduzeće „Stevan bus“  pribavio protivpravnu imovinsku korist od 197.502 evra i 618.000 evra, navodi policija.

 

Protivpravnu imovinsku korist, kako se sumnja, ostvario je tako što mu je odgovorno lice preduzeća „TouringSerbia“ doo, za kojim je raspisana potraga, u saizvršilaštvu sa V.R. omogućio da ta firma preuzme odgovornost za izvršenje obaveza primaoca lizinga – preduzeća „Stevan bus“ u vrednosti od 197.502  evra.

 

Odgovorno lice preduzeća „TouringSerbia“, omogućilo je osumnjičenom I.S. i da se na teret te firme izvrši prinudna  naplata po osnovu aktiviranih menica od strane NBG Lizinga doo iz Beograda, zbog neispunjenja ugovornih obaveza od strane primaoca lizinga.

 

Sumnja se da je odgovorno lice preduzeća „TouringSerbia“ od marta do maja 2015. godine, u svojstvu odgovornog lica preduzeća „TouringSerbia“ doo i preduzeća „ImmobilienundBeratung“, sa računa preduzeća „TouringSerbia“  izvršio prenos 7.200.000 dinara na račun preduzeća „ImmobilienundBeratung“, bez odluke suvlasnika preduzeća „TouringSerbia“, koje je vlasnik  100 odsto  udela.

 

Takođe postoje osnovi sumnje da je odgovrno lice preduzeća „TouringSerbia“, uz pomoć osumnjičenog V.R. i uz podstrekivanje I.S., iskorišćavanjem služenog položaja prodao, bez odluke suvlasnika preduzeća, tri autobusa «Stevan Busu» iako je znao da je račun tog preduzeća blokiran i da je preduzeće nelikvidno za plaćanje.

 

Sumnja se da je potom osumnjičeni V.R. te autobuse, koji nisu plaćeni, prodao jednoj nemačkoj firmi.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare