UHAPŠENI NAPADAČI NA SRBE

PRIŠTINA
Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić pohvalio je akciju  Policije Kosova u Klini u kojoj su, prema informacijama koje je ministarstvo dobilo od Policije Kosova za region Peć, uhapšene osobe koje su počinile niz incidenata u poslednjih mesec  dana, u kojima su pljačkani i fizički napadani povratnici u Klini i okolnim selima kao i u opštini Istok.

Jevtić je naveo da je u pitanju grupa od sedam osoba,  šest kosovskih Albanaca i jednog kosovskog Crnogorca.

 

„ Ovo je veoma dobra vest, kako za mene i instituciju na čijem sam čelu koja se brine o povratnicima tako i za same povratnike. Dobra vest jer uliva nadu u bolje sutra, a prestupnicima šalje jasnu poruku da niko ko napravi bilo kakav prestup neće biti nekažnjen”, rekao je Jevtić.

 

“ Sastanak i stalni kontakti koji smo imali sa predstavnicima lokalne samouprave u Klini i policijom u Klini, kao i njihova obećanja da rade na rasvetljavanju počinioca incidenata su dali rezultate, što je za svaku pohvalu i ja im se na tome zahvaljujem. Jasna poruka koja je hapšenjem poslata doprineće ne samo nama koji radimo na procesu povratka, već i svima onima kojima je u interesu da povratak raseljenih bude održiv ali da bezbednost svih građana Kosova, bez obzira na bilo kakvu pripadnost, bude na visokom nivou”, dodao je Jevtić.

.

 

Na inicijativu ministra za zajednice i povratak Dalibora Jevtića i ministra administracije lokalne samouprave LJubomira Marića donesena je i odluka da se o povratnicima u Klini brinu i pripadnici Policije Kosova iz srpske zajednice.

Očekuje se da  u narednom periodu u  Policiji Kosova u regionu Peći bude uposleno više Srba i da se taj način dugoročno obezbedi prisustvo i rad policijaca pripadnika srpske zajednice u ovom regionu Kosova, navode u Ministrstvu za zajednice I povratak.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare