U LESKOVCU PONOVO RADI BIOSKOP

LESKOVAC

Jedini bioskop u Leskovcu  ponovo je počeo da radi. Nabavljena je oprema i na taj način bioskop Leskovačkog kulturnog centra sada ispunjava vrhunske tehničke standarde, poput najmodernijih dvorana u zemlji.

 

Bioskop LKC je 2013. postao deo mreže Europa cinemas i tako stekao pravo na subvencije Euroimages, fonda Saveta Evrope za podršku kinematografiji. Kupovinu i instaliranje opreme finansirali su Euroimages sa 30.000 evra, grad Leskokovac sa blizu tri miliona dinara i Filmski centar Srbije sa 2,3 miliona dinara.

„Digitalizacijom bioskopa ušli smo u red malobrojnih centara u zemlji koji imaju mogućnost da pruže kvalitetan program svojim gledaocima. Na ovaj način i svojevrsni zaštitini znak LKC-a, filmski festival LIFFE, ovom salom dobija dodatni prostor za razvoj, a naši prijatelji iz sveta filma dobijaju još jednu potvrdu da Leskovac ceni i prati njihovu želju da od LIFFE-a naprave jednu od najznačajnih filmskih fešti u regionu” , rekao je  v.d. direktor LKC-a Slaviša Stevanović.

„Pre deset godina sam prvi put došao u Leskovac. Od tada svake godine dolazim i imao sam prilike da zavolim Leskovac, da zavolim specifičan način na koji se Leskovčani šale i u najtežim trenucima”, rekao je režiser Darko bajić.

Gradonačelnik Leskovca  Goran Cvetanović je rekao da je od ideje do realizacije digitalizacije bioskopske sale proteklo nešto više od dve godine.

Na ovaj način će gledanje filmova postati još veći užitak, dodao je Cvetanović.

Ljubiteljima filma u Leskovcu na dan otvaranja su besplatno u četiri termina emitovana dva filma. Prvi je bio animirani 3D film „Asteriks i Obeliks – naselje bogova “, a drugi domaći hit „Bićemo prvaci sveta“.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare