Ugostiteljskim objektima u kojima se ne poštuju mere zaštite preti zatvaranje

NIŠ

U Nišu se dnevno registruje između pet i 15 novoobolelih od covid-19, a posebno zabrinjavaju ugostitelji koji i pored ponovljenih kazni ne poštuju zaštitne mere, rekla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

“Grad sa Ministarstvom zdravlja traži model na koji način da privremeno zatvori ugostiteljske objekte koji ne poštuju epidemiološke mere. To su objekti u kojima radnici ne nose maske,  mnogo je gostiju na malom prostoru, rade i duže od  23 sata i to se stalno ponavlja. Pojedini ugostiteljski objekti imaju kazne veće od dva do tri miliona dinara‚‚ – kazala je gradonačelnica Niša  Dragana Sotirovski.

                 Ona je dodala da je epidemiološka situacija i dalje nepovoljna, kako  kažu epidemiolozi i promenljiva. U odnosu na druge gradove u Srbiji Niš je za sada dobar, ali u odnosu na opšte stanje, situacija nije povoljna, a u  dogovoru sa Ministarstvom zdravlja  Niš će ponovo dobiti kovid bolnicu.

                ‚‚Ono što nije dobro to je da pojedini ugostiteljski objekti u Nišu zaista  ne poštuju mere. Neki od njih će biti i privremeno zatvoreni zato  što, bez obzira na to što komunalna milicija bukvalno svakoga dana proverava i broj gostiju i fizičku udaljenost i radno vreme, ima nekih koji, jednostavno, teraju inat. Sa svim  može da se tera inat, ali kada je u pitanju zdravlje ljudi i zaštita našeg stanovništva to  nije ni po zakonu a ni primereno‚‚- kazala je Sotirovski.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare