Niš dobio punjač za elektro automobile

NIŠ

U javnoj garaži “Goran Ostojić” u Nišu instaliran je punjač za dva elektro vozila. Punjač je namenjen javnoj upotrebi, a građani će plaćati samo parkiranje koje po satu košta 40 dinara. Punjač je gradu donirala kompanija Pane AG Group iz Beograda u saradnji sa City group iz Niša. Ovaj projekat sufinansiran je sredstvima Grada Niša, a intalaciji punjača prisustvovala je i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski sa saradnicima.

‚‚Automat za punjenje automobila na električni pogon za naš grad je izuzetno važno  iz više razloga. Sada se nalazimo na mapi evropskih gradova koji imaju ove automate, a važnija stvar je jeste to što na ovaj način štitimo životnu sredinu. Važno je i to što država konačno daje subvencije za  kupovinu automobila na električni pogon  što znači da svi  oni koji žele da imaju ovakav auto mogu da dobiju određene subvencije od države i na taj način pomognu našoj zemlji da bude zemlja  koja ispunjava sve uslove za ulazak u Evropsku uniju obzirom na to  da određena poglavlja upravo zagovaraju zaštitu životne sredine‚‚- kazala je gradonačelnica Dragana Sotirovski  izrazivši uverenje da ćemo vrlo brzo imati  još ovakvih punjača. Zahvalila se donatorima punnjača ali i JGP ‚‚Parking servis‚‚ koje je ustupilo  prostor za  instalaciju punjača.

                       ‚‚ Pane AG Group je društveno odgovorna firma  koja je unazad 20 godina već predstavila ekološki prihvatljiva alternativna goriva. S tim u vezi  nastavili smo taj trend koji je aktuelan u Evropi i prošle godine na niškom Sajmu automobila smo predstavili automobile na električni pogon, a tada smo i došli na ideju o  električnim punjačima. Odlučili smo da jedan takav punjač doniramo Gradu Nišu kako bi smo svim korisnicima električnih vozila omogućili da konfornije koriste svoja vozila, a grad Niš dospe na listu gradova koji su  upisani kao gradovi koji podržavaju ekologiju i imaju električni pinjač‚‚- kaže Zorana Đirić, PR Pane AG Group.

                      Ona je dodala da u Srbiji ima u mnogim gradovima električnih punjača ali nisu javni, dok je ovaj u Nišu dostupan svim građanima.

                       ‚‚Električni punjač se nalazi na prvoj javnoj garaži koju je Grad Niš dobio ‚‚Goran Ostojić‚‚Planiramo da obezbedimo punjače i za ostala naša parkirališta u zavisnosti kako raste potreba za njima. Ovo je još jedan naš doprinos održivom razvoju grada Niša koji smo  najavili uvođenjem besplatnog korišćenja bicikala.Po tom modelu funkcionisaće i punjenje na ovim pinnjačima, odnosno naši korsinici  neće imati dodatne troškove preko naplate parkinga koji koriste‚‚- kazao je  Dejan Dimitrijević, direktor JKP ‚‚Parking servis‚‚ u Nišu.

                    On je objasni da na jednom punjaču istovremeno  mogu da se pune dva automobula. Punnjač je snage 22 kilovata.

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Sonja
Sonja
3 godine pre

Da bi se podržala kupovina automobila na elek.pogon,to nije dovoljno.
U evropskim zemljama, ona dobiju besplatno parkiranje, pored svih drugih pogodnosti pri samoj kupovini..

Ex faca
Ex faca
3 godine pre

A od gradonačelnicinih templara … od ovce da izbiju oči.