Udžbenici za učenike iz ugroženih porodica

 

LESKOVAC

Reabalasom budžeta opredeljena su sredstva u iznisu od 7 miliona dinara za nabavku udžebika učenika koji potiču iz materijalno ugroženih porodica.

Reč je o jednokratnoj novčanoj pomoći u iznosu od po 5.000 dinara koja će biti isplaćena učenicima osnovnih i srednjih škola  iz materijalno ugroženih porodica sa područja grada Leskovca za školsku 2016/2017. godinu, rečeno je na današnjoj sednici Gradskog veća.

Centar za socijalni rad se obavezuje  da, na osnovu spiska korisnika novčane socijalne pomoći i članova porodice – dece školskog uzrasta, koji će usaglasiti sa podacima  o redovnim učenicima iz osnovnih i srednjih škola sa područja grada Leskovca, sprovede proceduru isplate jednokratne novčane pomoći učenicima za nabavku udžbenika.

Kako je objasnila načelnica Gradske uprave za finansije Suzana Stanković Ilić, prethodne godine se dešavalo da roditelji uzmu novac, a onda deca vrlo brzo prestanu da idu u školu, te je zbog toga potrebno izvršiti reviziju prošlogodišnjeg spiska, kako ne bi dolazilo do takvih zloupotreba.

Centar za socijalni rad doneće pojedinačna rešenja o priznanju prava na isplatu jednokratne novčane pomoći.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare