Udruženje radne akcije delijski vis nastavlja saradnju sa građanima

NIŠ

 Na pominjanje Udruženja Radne akcije Delijski vis uvek je prva misao uređenje nekog dvorišta, ulaza u neku zgradu, međublokovskog prostora, sportskog igrališta, čišćenja neke reke. Oni su uvel tu da svoje ili inicijative građana pretvore u realnost. I nije važno što je tek kockica u mozaiku, ali slaganjem sve više njih oni zajedno sa Nišlijama grad čine lepšim i modernijim za one koji ga posećuju, a samim tim doprinose i njegovom razvoju kako god to tumačili.

   Svoje akcije članovi ovog udruženja koje traje već godinama u početku su usmerili na naselja po kome nose ime, a potom su krenuli i dalje. U saradnji sa javnim preduzećima u gradu radili su na skidanju grafita, iscrtavanju murala da bi prekrili ružne grafite na fasadama zgrada, pravili u međublokovskim prostorima kutak za odmor stanara, osvetljavali i ograđivali sportske terene.

    Sada su otišli i korak dalje jer je svaki poziv i svaka inicijativa koja potekne od građana za njih novi izazov ali i još jedna kockica u njihovom mozaiku za lepši grad i zadovoljnije građane. Tako su se pre petnaestak dana našli i na Bulevaru Nemanjića.

    „Naše udruženje je imalo još jednu aktivnost u nizu na poziv upravnika stambene zajednice Bulevar Nemanjića 84. Rado smo se odazvali i  uspešno izbetonirali trotoar sa jedne strane zgrade. Udruženje na taj način nastavlja saradnju sa svima onima koji žele da povežu dobru volju i vredne ljude kako bi napravili mali napred. Nakon betoniranja trotoara zamenili smo dvanaest kvadrata krova koji je predstavljao opasnost za stanovnike zgrade. Pored toga, ofarbali smo ulaz u zgradu i  rukove“, kažu u Udruženju Radne akcije Delijski Vis.

   To je samo još jedna u nišu akcija koje su organizovane. A građami im se sve češće javljaju.Za neke od akcija potrebna im je pomoć u mehanizaciji koju oni sebi ne mogu da priušte. Tada u pomoć priskaču javna preduzeća, pre svega „Medijana“ i „Parking servis“. Zajedničkim snagama realizuju ideje građana.

    „Na poziv naših komšija iz ulice LJubomira Nikolića  uredili smo potez oko napuštene kuće u ovoj ulici. Kuća je bila u katastrofalnom stanju. Na meti je beskućnika koji su tu boravili i sa sobom dovlačili različit otpad. To je prouzrokovalo pojavu glodara i gmizavaca koji su usled velikih letnjih vrućina počeli da izlaze iz napuštene kuće i ulaze u susedna dvorišta iz komšiluka. U prethodno pomenutom dvorištu uz sav taj otpad nalazi se i uraslo šiblje koje je tokom vremena izašlo van dvorišta i gotovo potpuno prekrilo i ono malo trotoara kojeg  pomenuta ulica ima, pri čemu je takođe počelo da ometa preglednost kako pešačkog tako i kolovoznog saobraćaja“, objašnjavaju u Udruženju.

    Da akcija bude sprovedena pomoglo je JKP „Medijana“. Posečeno je šiblje, uklonjen otpad, urađena dezinfekcija i deritizacija dvorišta kao i same napuštene kuće.

   „Nadamo se da smo ovom akcijom rešili problem naših sugrađana.Velika zahvalnost svim našim komšijama koji su nam tokom cele akcije donosili piće i kolače, a tako isto i JKP „Mediani“ koja nam je obezbedila tehničku podršku“, kažu u Udruženju Radne akcije Delijski Vis.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare