Udruženje “Eko gerila Niš”: Iz budžeta hitno napraviti biciklističke staze

NIŠ

Udruženje “Eko gerila Niš” smatra da Grad Niš HITNO mora da izdvoji novac iz budžeta za pravljenje biciklističkih staza, i to pre svega kroz sam centar, koje bi povezale različite delove grada.

“Smatramo da je ovo neophodno iz više razloga:

1. bezbednost u saobraćaju

2. ubrzavanje saobraćaja i smanjenje gužviž

3. smanjenje zagađenja vazduha usled saobraćaja.

II Udruženje “Eko gerila Niš” je stava da treba graditi podzemne i nadzemne višespratne garaže,a da istovremeno u pojedinim ulicama u centru Grada treba zabraniti parkiranje jer je u njima saobraćaj veoma otežan, a na trotoarima nema dovoljno mesta za prolaz pešaka (daleko ispod minimuma propisanog Zakonom o saobraćaju)

III HITNO treba ubrzati proces gasifikacije, obezbediti što jednostavniji priključak na gas, stimulisati građane da pređu (ili se vrate) na daljinski sistem centralnog grejanja i podstaknuti korišćenje drugih, ekoloških goriva ili sistema grejanja.

IV Udruženje “Eko gerila Niš je PROTIV predloga zamenika predsednika Skupštine Grada Niša, Igora Novakovića, o izgradnji “Niške promenade”. Umesto stambeno-poslovnog kompleksa, treba urediti park, a duž cele obale Nišave treba urediti šetalište, trim i biciklističku stazu i to tako da sva tri dela budu razdvojena i praćena drvoredima.

V Obogaćivanje turističkog potencijala Grada izgradnjom novih muzeja i boljim povezivanjem sadašnjih turističkih atrakcija. Neke od novih turističkih atrakcija bi mogle biti i Japanski vrt, Kineski vrt i Botanička bašta. Za potencijalne nove muzeje predlažemo: Muzej filmske umetnosti, Muzej istorije Niša (u kom bi se hronološki prikazivao izgled i razvoj grada kroz vekove, zajedno sa promenama stanovništva i njegovih običaja)

VI Izmeštanje gradskih službi čije prisustvo u centru grada nije neophodno po okolnim naseljima (Duvanište – Vizantijski bulevar, Pantelej – Somborski bulevar, Crvena zvezda, Ledena stena…)

VII Uređenje nekadašnjih fabričkih krugova Elektronske industrije Niš i Mašinske industrije Niš.

OBRAZLOŽENJE:

I Na određenim saobraćajnicama u centru grada nema dovoljno prostora za bicikliste i automobile (npr. ulica Dušanova, ulica 7. juli – naročito smer od semafora na raskrsnici sa ulicom Stefana Prvovenčanog ka centru ukoliko biciklista ulazi u ulicu, cela kolona vozila mora da ga prati, za šta pojedini nekad nemaju strpljenja, a isti problem je i ulicama Nade Tomić i Svetozara Markovića). Takođe, na glavnim saobraćajnicama poput ulice Voždove, zbog gužve u saobraćaju je nebezbedno kretati se biciklom po kolovozu, a nemoguće po trotoaru. Samim tim biciklisti i automobilisti međusobno jedni druge ograničavaju. Sličnu situaciju imamo u još nekim ulicama. Da bi se obezbedio normalan saobraćaj, NEOPHODNO JE ŠTO PRE razdvojiti ove učesnike saobraćaja, što bi na kraju koristilo svima. Obzirom da bi na taj način ubrzali automobilski saobraćaj, to bi smanjilo emisiju štetnih gasova.

Drugo, to bi podstaklo i ohrabrilo neke sugrađane da se opredele za upotrebu bicikla kao prevoznog sredstva. Da napomenemo da smanjenje 1 vozila na ulicama Niša, nije smanjenje emisije štetnih gasova od nekih 20-30 minuta, koliko traje vožnja kroz grad i nazad, već to može značiti 1 vozilo konstantno manje na semaforu (u špicu, kada imate kolonu vozila i kada ne stignu svi da prođu kroz semafor), što može značiti i kao da ste sklonili jedno vozilo koje stoji na ulici i kome nekoliko sati neprekidno radi motor!!! A da ne pričamo da se to može i multiplicirati!!!

II Mnoge ulice u gusto naseljenom centru grada, sa velikim brojem poslovnih prostora, a relativno malim brojem parking mesta, često su prebukirane vozilima koja su parkirana i na kolovozu i na trotoaru. To dovodi do nedostatka prostora i za prolaz vozila, i za prolaz pešaka, jer na pojedinim mestima ne postoji čak ni minimum prostora za pešake definisan Zakonom o saobraćaju. Taj prostor je svesno smanjen odlukama nadležnih organa kojima je dozvoljeno Parking servisu da iscrta parking mesta tako da ne ostane dovoljno prostora za prolaz pešaka, a da ne pričamo o prolasku invalidskih ili dečjih kolica. Zato po hitnom postupku te parkinge treba ukloniti, čime bi se olakšao prolaz pešacima, a automobilski saobraćaj ubrzao. Da bi to bilo moguće, neophodno je urediti nova parking mesta, i predlažemo da budu skoncentrisana na par mesta izgradnjom podzemnih i nadzemnih garaža na više nivoa.

III Niš je jedan od zagađenijih gradova Srbije, a kao takav spada i među najzagađenije gradove Evrope. Kako je Srbija zemlja sa najkraćim prosečnim životnim vekom u Evropi i zemlja sa dosta obolele dece, a jedno od češćih oboljenja dece je astma (a svaka četvrta astma je uzrokovana zagađenjem vazduha), mora se hitno ulagati u smanjenje zagađenja. Jedna od mera je i stimulisanje prelaska građana na sistem daljinskog grejanja. Ili njihov povratak, jer se veliki broj isključio zbog velikih troškova. Naročito treba stimulisati priključak na gas, gde treba pored novčanih sredstava omogućiti i što jednostavnije i brže izdavanje dozvola. Kako mnogi u svojim ložištima ubacuju gume i plastiku (čime se, kako objašnjavaju vrsni hemičari, oslobađaju čak i supstance koje se koriste kao bojni otrovi) ili koriste ugalj i druga goriva lošeg kvaliteta, naročito je važno usredsrediti se na individualna ložišta. Obzirom da su ona označena kao najveći zagađivači, na taj način bi se mnogo učinilo na smanjenje zagađenja. Stimulacija za korišćenje geotermalne energije bi najviše značila, obzirom da postoji veliki geotermalni potencijal koji se uopšte ne koristi.IVPrema broju stanovnika, Niš ima nesrazmerno malo parkova i zelenih površina. Šetalište pored Nišave je prava oaza za sve stanovnike i bilo bi žalosno oduzeti je građanima. Dok drugi gradovi povećavaju broj i procenat zelenih površina raznim arhitektonskim inovacijama, mi ne bismo trebali da ih smanjujemo. Pogotovo zato što su leta sve toplija i nišlije jednostavno nemaju utočište od vrućina i žarkog sunca. Mišljenja smo da moramo nalaziti mesta za nove parkove, a ne uništavati već postojeće. Ovo šetalište treba samo malo doterati, omogućiti biciklistima da mogu imati normalnu i ravnu stazu do Brzog Broda, ili do Niške Banje, a da se ne sudaraju sa pešacima. I takođe izdvojiti trim stazu. A sve tri odvojiti drvoredima, što bi posebno značilo tokom letnjih vrućina.

V Grad Niš je jedan od retkih gradova u svetu koji jasno potencira želju za razvojem turizma, a da nema prikaz istorije grada i svog stanovništva. Jedini istorijski muzej koji imamo, ima samo arheološku salu u kojoj su izloženi eksponati iz predrimskog i rimskog perioda. Kao da posle toga nastaje prekid do današnjih dana. Jedini spomenik koji pokazuje da je nečega bilo je Tvrđava. Zato se mora osnovati jedan muzej koji bi makar ukratko prikazao svu istoriju grada, povezujući sve periode.Obzirom da su obeležje Grada Niša, uz Nišville džez festival, već decenijama i fgilmski susreti smatramo da ne bi bilo loše napraviti i jedan muzej filmske umetnosti i ako treba uložiti u otkup rekvizita iz starih filmova koje ljudi i danas pamte.Japanski i kineski vrtovi su neka vrsta turističke atrakcije nekoliko gradova na zapadu, a u okolini nema ni jedan, Svojom lepotom prosto plene i privlače ljude, kako turiste, tako i građane koji tu dolaze da bi se opustili i uživali. Na taj način bi ulepšali grad i povećali kvalitet života u njemu. Zbog toga smatramo da bi bilo dobro napraviti jedan u Nišu (ili po jedan). Idealna lokacija za to je prostor oko Nišstana i Toplane. A pozitivna strana je da se to može uraditi i bez ulaganja Grada, jer postoji mogućnost investiranja od strane njihovih ambasada, ili kompanija.

VI Od nekih gradskih službi koje se nalaze u samom gradskom jezgru ili najnaseljenijim delovima Grada, građani nemaju nikakve koristi, niti imaju potrebu da odlaze tamo. Te službe zauzimaju zgarde, zauzimaju prostor, zauzimaju parking mesta. Često ni za same službenike nema dovoljno parking mesta, pa imaju problema prilikom dolaska na posao. Te službe bi trebalo izmestiti, obezbediti im nove i modernije zgrade, a na njihovo mesto izgraditi nove zgrade, poslovne prostore, garaže…..

VII Nekadašnji fabrički krugovi Elektronske i Mašinske industrije Niš sada su pravo ruglo. Zarasli u šiblje i prepuni raznog otpada, među kojim se nalaze i toksični otpad, havarisana vozila, šut i razno smeće, više odbijaju nove investitore nego što ih privlače, jer dobar deo firmi stranih dosta polaže i na radno okruženje, koje ovde nije reprezentativno. Trebalo bi sve preurediti, raskrčiti nepotrebno šiblje i prepraviti delom u lep parkovski prostor, delom u lepe i uređene šumice.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare