Udovičić uručio ugovore o stipendiranju najboljim studentima niškog Univeziteta

NIŠ

Ugovori o stipendiranju iz Fonda za mlade talente  danas su u Oficirskom domu u Nišu uručeni najboljim studentima niškog Univerziteta.

Od 197  studenata osnovnih i master studija sa 13 fakulteta kojima je uručen ugovor o stipendiji  čak 30 je sa srednjom ocenom deset. Ugovore o stipendiranju najboljih studenata budućim akademcima su uručili ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i gradonačelnik Niša Darko Bulatović .  

“Ovi mladi ljudi su budućnost  celokupne Srbije i to najkvalitetnija budućnost juga Srnije i grada Niša.  Iskreno se nadam da će ovi sjajni studenti biti podstreh i motiv kako svojim generacijama tako i onim koje dolaze, i da će se naši najmlađi ugledati na njih jer oni su već danas pobednici. Pokazali su da ne odustaju, da istraju u svojim snovima i ciljevima i da budu najbolji među najboljima. Zbog toga su posebni i čast mi je da mogu lično da im uručim stipendiju”, rekao je ministar Vanja Udovičić.

Iznos stipendija je povećan sa 25 na 30.000 dinara.

“Nastavili smo sa povećanjem broja i iznosa stipendija, što pokazuje sistemsku odluku države da mladima u Srbiji omogućimo najbolje uslove i podržimo ih na putu da istraju u svojim najvišim ambicijama”  rekao je Udovičić.

Bulatović je rekao da je ove godine izdvojeno za najbolje talentovane studente 7,5 miliona , dodatnih 3,5 miliona preko Sekretarijata za obrazovanje, 3,4 miliona preko Kancelarije za mlade i dodatno milion ipo za najbolje na Univerzitetu.

On je najavio da će za mesec ipo dana početi izgradnja Naučno istraživačkog centra, jedinstvenog u Srbiji i Balkanu po opremi koja će biti na raspolaganju istraživačima.

U ime nagrađenih zahvalila se Ivana Kostić studentkinja Elektronskog fakulteta, na smeru Upravljanje sistemima,  koja ima prosečnu ocenu 10.

“ Stipendija  predstavlja veliko iskustvo, veliku odgovornost ali isto tako i nagradu i podstreh za dalji rad i usavršavanje.  

Ove stipendije koje će za usavršavanje koristiti najbolji su iz iz Fonda za mlade talente kojih je ove godine 1300 u celoj zemlji. Od ovog broja je 900 za studente osnovnih, a 400 za studente master i doktorskih studija.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare