Učenici vranjske Gimnazije u Grčkoj

VRANJE

Četvoro učenika Gimnazije u pratnji dva profesora, borave trenutno u gradu Njeguš, u Grčkoj u okviru projekta “Prozor u svet” (Window to the World) koji se realizuje kroz program Erazmus + .

Učenici i profesori su na put krenuli 8. maja 2023. godine i to je samo jedna od brojnih aktivnosti koje su predviđene ovim projektom koji vranjska Gimnazija realizuje sa partnerima iz Rumunije i Grčke, saopšteno je iz te škole.


Projekat je namenjen prvenstveno učenicima i njegov cilj je da se učenici  kroz zajedniče aktivnosti međusobno upoznaju i približe i uvide da nisu toliko drugačiji, odnosno da imaju više sličnosti nego razlike, dodaje se  u saopštenju.
"Krajnji cilj je da učenici sebe vide kao građanine sveta koji žive u multikulturalnim zajednicama i upravo zato će oni kroz ceo projekat biti uključeni u brojne praktičn, umetničke i književne aktivnosti aktivnosti, koje su zamišljene tako da podignu njihovu svest o značaju zaštite prirode, značaju borbe protiv klimatskih promena, smanjenju zagađenja i pronalaženju rešenja za ove probleme tako da budu vidljivi u lokalnoj zajednici", dodaje se u saopštenju.

Tokom boravka u Grčkoj učenici će, pored radionica u partnerskoj školi iz Grčke imati vremena da se upoznaju i sa svim značajnim događajima iz Grada Njeguš, a posetiće i mesto života Aleksandra Velikog. Učenici se sa puta vraćaju u nedelju 14. maja 2023. godine, navodi se u saopštenje. (kraj) GV/SA

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare