Preminuo Žarko Ristić

NIŠ

Novinar i dugogodišnji član Udruženja novinara Srbije (UNS) Žarko Ristić preminuo je 8. maja posle duge i teške bolesti.

Žarko Ristić je rođen 1959. godine u Postojni u Sloveniji, a životni i radni vek je proveo u Nišu. Tu je i završio gimnaziju „Stevan Sremac“, a posle i školu Jugoslovenskog instituta za novinarstvo.

Svoje prve novinarske korake je napravio u niškim omladinskim listovima i Radio Nišu. Više od šest godina je radio kao dopisnik „Borbe“ iz Niša, a od 1990. godine je dopisnik informativnog lista „Pruga“ u kojem ostaje do 2019. godine kada prelazi u Medija centar „Infrastrukture železnice Srbije“.

Gotovo trideset godina, Ristić je izveštavao o svim važnim zbivanjima u Niškom železničkom čvoru. Železničari iz Niša, Zaječara, Leskovca i drugih mesta sa južne pruge ga se rado sećaju jer je stalno bio uz njih, prateći ne samo rad nego i život železničkih radnika i njihovih porodica.

Stizao je svuda i na svako mesto, uvek pokazujući svoju vedru narav. Nekada vozom, a najčešće biciklom je stizao i do najudaljenijih kutaka Niškog železničkog čvora.

Ipak, Žarko Ristić nije beležio samo lepe trenutke na železnici. Značajan je niz njegovih članaka i izveštaja tokom bombardovanja 1999. godine kada je, ne mareći za opasnost, izlazio na teren i radio svoj novinarski posao, saopštio je UNS.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare