Studenti Filozofskog deo prakse imaće u Nacionalnoj službi za zapošljavanje

NIŠ

Predstavnici Filozofskog fakulteta u Nišu i niške filijale Nacionalne službe za zapošljavanje potpisali su sporazum o saradnji. Zahvaljujući ovom sporazumu studenti Filozofskog fakulteta dobiće priliku da u Filijali Niš Nacionalne službe za zapošljavanje obave stručnu praksu. Odabranim kandidatima će, uz podršku mentora iz redova nastavnika i zaposlenih u Nacionalnoj službi za zapošljavanje, biti obezbeđena obuka i sticanje praktičnih iskustava iz predviđenog programa stručne prakse.

                               Sporazum, koji će dodatno učvrstiti saradnju ove dve institucije, potpisali su direktor Filijale Niš, Boban Matić u ime Nacionalne službe za zapošljavanje i prodekan za međunarodnu i međuinstitucionalnu saradnju Filozofskog fakulteta u Nišu, profesor  dr Ivan Jovanović.

                            Na stručnu praksu u Nacionalnu sčužbu zapošljavanja, nedeljno će odlaziti oko 15-oro studenta. Praksa će trajati do krja semestra.

                           „Studenti će tokom prakse sarađivati sa njihovim stručnim kadrovima, obavljaće razgovore sa potencijalnim kandidatima za posao. Uglavnom su to kandidati koji će se zaposleiti kao stručni saraddnici za psihologiju ili pedagogiju. Drugi segment obuhvata to da naš fakultet redovno Nacionalnoj službi za zapošljavanje šalje imena i broj diplomiranih studenata sa svih studijskih programa, a to će im pomoći da lakše dođu do zaposlenja“, kazao je profesor dr   Ivan Jovanović.

                            Na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje već neko vreme unazad nagklašavaju da nema dovoljno profesora srpskog ili engleskog jezika, socijalnih radnika ili pedagoga i profesora nemačkog jezika.

                            „Nabolji korak ka poboljšanju ove situacije bio je upravo ovaj, da se okrenemo fakultetu Univerziteta u Nišu koji i školuje kadar koji je nama sada najpotrebniji za zapošljavanje. Oni bi lako došli do osla a nama bi olakšali rad sa poslodavcima“, kaže Vanja Stojković, zamenica direktora Filijale Niš Nacionalne službe za zapošljavanje.

                             Nacionalna služba i Filozofski fakultet zajedno organizuju i različite sajmove obrazovanja i zapošljavanja. (kraj) VP/MN

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare