Učenici Srednje stručne škole „Sveti Sava“ delili kolače i sokove sugradjanima

BUJANOVAC

 

Povodom današnjeg Svetskog dana hrane i sutrašnjeg međunarodnog Dana borbe protiv siromaštva i gladi, učenici bujanovačke Srednje stručne škole „Sveti Sava“ pripremili su kolače, sokove i čajeve koje su ponudili svojim sugrađanima na gradskom trgu u Bujanovcu dobijajući zauzvrat dobrovoljne priloge za one kojima je pomoć preko potrebna.

 

Ovim humanim gestom, učenici druge i treće godine smera „kuvar – poslastičar“ priključili su se aktivnostima lokalnog Crvenog krsta na obeležavanju ovih značajnih datuma.

„Ovo je zajednička ideja nas iz škole i Crvenog krsta, koju su deca sa oduševljenjem prihvatila, na šta sam, kao njihov nastavnik, posebno ponosan“, rekao je za JUGpress profesor Aleksandar Dimitrijević dodavši da smatra da je dužnost nastavnika i vaspitača da đake, pored gradiva, nauče i pravim vrednostima.

„Dobrovoljni prilog koji sakupimo danas će biti predat Crvenom krstu, a oni će potom odlučiti gde je pomoć najpotrebnija. Nadam se da će ovaj humani poduhvat đaka i mojih kolega, prvi ovakve vrste, prerasti u jednu lepu tradiciju“.

Damjan Popović iz bujanovačkog Crvenog krsta kaže da se ova organizacija o najugroženijima stara, pre svega, kroz rad Narodne kuhinje koja ima 1.200 korisnika sa teritorije opštine tokom cele godine

„Prošle nedelje smo podelili humanitarne pakete hrane meštanima sela koji ne mogu da se hrane u našoj Narodnoj kuhinji, koja je po broju korisnika druga u Srbiji“, istakao je Popović

Koliko je teška situacija u opštini po pitanju opšteg siromaštva govori i podatak, koji je izneo Popović, da čak između 2.500 i 3.000 stanovnika ima potrebu da se hrani u Narodnoj kuhinji, ali da Crveni krst, nažalost, nema te kapacitete na raspolaganju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare