Zaštitnik građana za svoju prvu zvaničnu posetu odabrao opštinu Bujanovac

BUJANOVAC

 

„Smatrao sam da je Bujanovac prvo mesto koje treba da posetim“, rekao je Zaštitnik građana Zoran Pašalić nakon sastanka sa predsednikom bujanovačke opštine Šaipom Kamberijem.

„Problemi se lakše rešavaju u direktnoj komunikaciji, to je moj princip rada. Bolje „oči u oči“ nego da gubimo vreme na neku beskonačnu prepisku“, istakao je Pašalić.

Na sastanku je bilo reči o pravima građana i pravima manjina, koji se posebno tiču stanovnika bujanovačke opštine, kako je objasnio Kamberi.

Razgovarano je o pasivizaciji adresa građana, diplomama i udžbenicima, i „drugim bitnim temama koje su već duže vreme u agendi, ali nisu rešene“.

„Očekujemo ozbiljniju i bolju saradnju sa Kancelarijom ombudsmana. Zaštitinik građana je obećao podršku za svako pitanje koje zahteva njegovo angažovanje i nastojaćemo da zajedničkim radom pred drugim institucijama rešimo naše probleme“, rekao je Kamberi.

Postignut je dogovor da svi aktuelni problemi, koji su u zakonskim nadležnostima Zaštitnika građana, budu rešavani u otvorenim razgovorima.

„Smatram da smo na ovom sastanku, na moje zadovoljstvo, pokrenuli mnogo značajnih pitanja koja ćemo u budućem periodu svakako rešiti na na zadovoljstvo svih građana ovog kraja“, dodao je Pašalić.

Ombudsman je posetio i opštinsku Kancelariju zaštitnika građana ocenivši komunikaciju između ove ispostave i centrale u Beogradu jako dobrom – „na toj relaciji ćemo i rešavati sve probleme“, zaključio je.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare