Vulin: „Jumko“ ne mora da se boji za svoju budućnost.

VRANJE

Ministar odbrane u Vladi Srbije, Alekandar Vulin i državni sekretar u Ministarstvu privrede, Dragan Stevanović, danas su boravili u Holding kompaniju „Jumko“ u Vranju.

Nakon kraćeg sastanka sa rukovodstvom kompanije obišli su pogone predionice, tkačnice, dorade, konfekcije i balistike.

„Kada je 2015. godine izgledalo da je „Jumko“ definitivno propalo i da od njega ništa neće biti i da će grad Vranje zajedno sa njim početi da tone u ekonomsku katastrofu, Aleksandar Vučić je rekao da će „Jumko“ raditi i da će učiniti sve da on radi. Bio je u pravu. Uz ogroman i samopreg svih radnika kompanije, uz razumevanje zaposlenih, uz podrku grada, Ministarstva privrede i Vlade, „Jumko“ je postalo preduzeće koje ne mora da se boji za svoju budućnost. Do kraja oktobra Vlada  će doneti odgovarajući zaključak u smislu konverzije i preuzimanja odgovarajućeg vlasništa, a onda očekujem da ćemo vrlo brzo proći i kroz UPPR i da će „Jumko“ postati deo odbrambene industrije Srbije. Kada se to bude desilo, sudbina „Jumka“ će biti sigurna i izvesna. To znači da će imati stabilno i sigurno tržište i da će Vojska Srbije imati sigurnog partnera od koga će uvek moći da očekuje zadovoljenje svih svojih potreba“, izjavioje ministar Vulin tokom boravka u Jumku.

Državni sekretar Stevanović se zahvalio ministru Vulinu zato što je obezbedio kontinuitet odnosa Vojske Srbije i Ministarstva odbrane  prema ovoj kompaniji u Vranju.

„Ministartsvo privrede stavilo je kompaniju „Jumko“ na spisak 11 starteških preduzeća i sve ono što je  od potpunog mraka i haosa urađeno do danas i sve što su planovi i projekcije ove kompanije ne bi bilo moguće bez Ministarstva odbrane. U hodu smo dogovorili neke mere koje ćemo sprovesti do kraja godine. Radnicima bih se zahvalio na poverenju i požrtvovanju. Očekujem  da posao koji smo započeli za UPPR završimo u roku i da kompanija opstane i bude veliki pokretač rasta i razvoja ekonomije u Srbiji, ali i Vranju“, kazao je Stevanović..

Generalni direktor „Jumka“, Branislav Trajković je izjavio da su zadovoljni posetom i da su spremni da isporuče opremu za 1.500 specijalaca koja će biti prikazana 20. oktobra, na Dan oslobođenja Beograda.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare