Učenici Pravno-poslovne škole najbolji iz matematike u Srbiji

NIŠ

Ekipa Pravno-poslovne škole u  Nišu ponovo je najbolja u ekipnom plasmanu na republičkom takmičenju iz matematike u Srbiji. Za školu je ovo više nego dobar rezultat jer prema rečima direktora  Milorada Gavrilovića ovo je treća godina zaredom kao se njihovo ime nalazi na prvom mestu rang liste u ekipnom plasmanu. Ekipu Pravno-poslovne škole činili su učenici Marko Dojčinović, III/3, koji je osvojio prvu nagradu u takmičenju učenika trećih razreda, Marta Sokolović, učenica II/1 osvojila je treće mesto, kao i Anđela Popović, učenica IV/5, dok je Milici Jelenković iz I/4 pripalo šesto mesto. Mentori pobedničke ekipe su nastavnici matematike u ovoj školi, Marija Nikolić i Saša Manić.       

 „Nagradu smo osvojili u konkurenciji 32 škole i preko 80 učnika. U školi se posebno radujemo uspesima naših matematičara  posebno kada ekipno osvoje ovako visok plasman ali i njihovim pojedinačnim nagradama Tri godine uzastopno biti prvak Srbije  iz matematike je fantastičan uspeh. Za Pravno-poslovnu  školu je to posebno važno iz razloga što samo uspesi garantuju da će u našu školu  dođi najbolji osmaci koji će nastaviti ovu tradiciju, ne samo iz amtematike već i iz ostalih predmeta“, kazao je direktor škole Gavrilović.

                                    Učenici su se takmičili  sa vršanjacima iz škola u području rada pravo, ekonomija i administracija. U pitanju je državno takmičenje pa je osvojena ekipna nagrada utoliko značajnija, a to važi i za individualne nagrade.

                                     „Pripreme za takmičenje su trajele dugo, a pred samo takmičenje se vežba intenzivno. Rad sa učenicima ne merimo. Zadovoljstvo je bilo raditi sa učenicima koji  su spojili znanje i ljubav prema matematici, pa nam vreme nekako proleti. Deca su se pripremala i u školi ali su radili i onlajn sa nama. Tradicionalno smo mežu ptvih pet škola u Srbiji, a poslednje tri godine smo najbolji u Srbiji i to je više nego motivacija da svi nastave sa radom i dalje“, kaže profesor matematike Saša Manić.

                                     Marko Dojčinović je već treći put na ovom takmičenju, od prvog razreda. Sva tri puta je osvajao prvu nagradu.

                                      „Volim matematiku, neki kažu da sam talentovan ali ja smatram da bez rada ne može da se uradi ništa. Sada se vreme koje sam uložio u rad isplatio. Bilo je malo i treme jer sam otišao na takmičenje sa idejom da odbranim prošlogodišnje prvo mesto i to se nekako očekivalo od mene, ali sada sam ponosan na to što sam opravdao poverenje profesora i škole“, kaže Marko Dojčinović.

                                       Milica Jelnković je učenica prvog razreda i ovo joj je prvo državno takmičenje kao srednjoškolke . Osvojila je šesto mesto ali joj je samo malo nedostajalo da se domogne neke nagrade.

                                     „Smatram ovo takmičenje dobrom pripremom za iduću godinu. Sada sam probila led. Bilo je malo treme ali sam puno toga i naučila i to ću iskoristiti ako ponovo stignem do državnog takmičenja“, ističe Milica.

                                      Marta Sokolović je trećeplasirana u kategoriji učenika drugih razreda.

                                     „Takmičenje nas uvek nauči nečemu novom i uvek se vratimo sa novim iskustvom. Nagrade nam puno znače. Pre svega je to potvrda našeg znanja i rada jer su pripreme ozbiljne i puno se radi“, objašnjava Marta.

                                      Anđela Popović je četvrta godina. Na takmičenju je osvojila treće mesto.

                                      „Takmičila sam se od prvog razreda. Prošle godine, u drugom razredu sam bila druga, ali sam i sada srećna sa trećom nagradom jer je konkurencija bila izuzetna. Uostalom to je državno takmičenje i svi se dobro pripreme za takmičenje“, zaključuje Anđela. (kraj) VP/SM

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare