Dugovanja za vodu Nišlije će otplatiti na rate

NIŠ

JKP Naisus će do 30.juna omogućiti svim svojim korisnicima da zaključe ugovor o priznanju duga i otplate ga na rate, bez obzira kojoj kategoriji potrošača pripadaju, domaćinstva, preduzetnici, pravna lica i slično.

                                  Dugovanja fizičkih lica, domaćinstva, se mogu izmiriti u najviše 24 jednakih mesečnih rata a da pritom iznos rate ne može biti manji od 1.500 dinara.

                                   Ostalim kategorijama potrošača,preduzetnici, pravna lica i dr., omogućeno je sklapanje ugovora na isti broj rata uz obavezno učešće u visini od 20 odsto od visine duga.

                                  „Minimalini iznos rate kod ovih korisnika je 3.000 dinara. Dužnicima u statusu socijalne potrebe, Preduzeće u okviru ove akcije pruža mogućnost sklapanja ugovora o reprogramu duga na najviše 60 mesečnih rata, čiji iznos ne može biti manji od 800 dinara. Kod ovih potrošača JKP “Naissus“ Niš će uplatom poslednje rate po sklopljenom ugovoru izvršiti otpis kamate po osnovu duga“, navodi se u saopštenju JKP „Naisus“

                                JKP “Naisus“ Niš će izvršiti otpis celokupne kamate dužnicima koji zaključe ugovor i izvrše isplatu utvrđenog celokupnog dugovanja odjednom, redovnog, utuženog i ugovorenog dugovanja. Za vreme trajanja ugovora kamata se ne obračunava.

                                “Napominjemo da korisnici koji pripadaju kategoriji potrošača domaćinstva, mogu da sklope ugovor o prizanju duga i otplati duga na rate, za utrošenu vodu, usluge kanalizacije i doprinosa za vodu kod JKP “Objedinjena naplata“ Niš. Obavezan uslov za sklapanje ugovora je da korisnici nemaju neizmirena dugovanja u JKP “Naisus“ Niš”, poručuju iz ovog javno komunalnog preduzeća. (kraj) VP/SM

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare