Učenici iz “Josifa” i Gimnazije najbolje plivaju

LESKOVAC

U organizaciji Gradskog saveza za školski sport Leskovac i pomoći Plivačkog kluba „Leskovac“,  danas je na leskovačkim bazenima odžano takmičenje školaraca dečaka i devojčica u plivanju.

Takmičenje je dobilo karakter okružnog jer su se takmičili i učenici Tehničke škole „Vožd Karađorđe“ iz Lebana.

Na današnjem takmičenju bilo je više od  200 učesnika iz osnovnih i srednjih , škola koji su se takmičili u disciplinama 50 metara  kraul, prsno, leđno i delfin, a kod srednjoškolaca u  istim disciplinama takmičili su se na 100 metara. Kategorije su prvi put ove godine podeljene drugačije u odnosu na prethodne godine i sada u se takmičili osnovci prvog i drugog razreda, sledeća kategorija je treći i četvrti razred, nakon toga svaki razred posebno. Kod srednjih škola kategorije su bile podeljene na prvi i drugi razred, a sledeća kategorija je bila kod trećeg i četvrtog razreda.
Najuspešnija škola po osvojenim prvim, drugim i trećim mestima bila je Osnovna škola “Josif Kostić” iz Leskovca sa osvojenih 10 zlatnih, 3 srebrne i 3 bronzane medalje.

Na drugom mestu je Osnovna škola Svetozar Marković sa osvojenih 7 zlatnih, 8 srebrnih i 4 bronzanih medalja.

Na trećem mestu je osnovna škola Trajko Stamenković sa osvojenih 7 zlatnih, 2 srebrne i 2 bronzane medalje.
Kod srednjih škola, najbolja škola je Gimnazija, na drugom mestu je Tehnička škola „Rade Metalac“ i na trećem mestu „Medicinska škola“.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare