U Živkovu na ulicama šljunak i drobljeni krečnjak

LESKOVAC

Pod stručnim nadzorom Javnog preduzeća ‘Urbanizam i izgradnja’, danas su u Živkovu počeli radovi po Ugovoru za održavanje puteva na teritoriji grada, kojima upravljaju mesne zajednice.

Grad Leskovac je za ove namene u 2017. godini opredelio skoro 13 miliona dinara bez PDV-a, a preduzeće W- Kargoles, će radove izvoditi u nekoliko desetina mesnih zajednica, sve dok to vremenski uslovi dozvoljavaju, odnosno dok sredstva ne budu potrošena, naglašava Novica Nikolić, tehnički direktor JP Urbanizam i izgradnja.

“Radovi će se izvoditi u toku cele kalendarske 2o17. godine, a planirano je profilisanje poprečnih profila kolovoza, uz dodavanje novog materijala, prirodne mešavine šljunka i drobljenog krečnjaka, izrada armirano-betonskih cevastih propusta, izrada novih betonskih krila i ulazno-izlazne gradjevine, mašinski iskop jarkova, mašinsko čišćenje glava i šahti.

Lista zahteva mesnih zajednica je dugačka, a svaki put  je specifikum, kaže Nikolić.  U  Živkovu će, osim 2oo-metara dugačke ulice, biti uredjen i put do seoskog groblja:

” Zahvaljujemo gradu Leskovcu što radove počinje upravo iz našeg sela. Zahtev smo podneli čim smo formirali Savet mesne zajednice i jedva dočekali da radovi počnu. Na izlazu iz sela, prema brdu, ekipe čeka težak posao, jer je put izuzetno loš, pa nam njegovo uredjenje izuzetno mnogo znači, pre svega jer vodi do seoskog groblja, kaže predsednik, Zoran Cekić.

Živkovo je prvo selo u kome se sredjuju pitevi pod upravom mesne zajednice, a potom se ekipe putara sele u Kaštavar:

“Krenuli smo sa severa. Posle Živkova, idemo u Kaštavar, Brejanovce, Razgojna, Razgojanski Čifluk, pa dalje na istok teritorije. Cilj nam je da pokrijemo teritoriju celog grada, a od vrste radova i stanja puteva, zavisiće koliko ćemo od planiranog i ostvariti, ističe Nikolić, dodajući kako veruje da će do kraja godine radovi biti završeni u 7o-ak leskovačkih sela.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare