U Zdravstvenom centru u Vranju obavljena 423 preventivna pregleda

VRANJE

U osmoj akciji preventivnih pregleda koja je organizovana u nedelju u Zdravstvenom centru u Vranju, obavljena su 423 preventivna pregleda. Bilo je angažovano 27 zdravstvenih radnika.

 Najviše je bilo pacijenata za laboratorijske analize tumor markera štitne žlezde i testisa, njih 228. Kardioloških pregleda, EKG i TA je bilo 137 i oftalmoloških 58.

Na dalja ispitivanja biće upućeni pojedini pacijenti, s obzirom da je iz Laboratorije stiglo 18 patoloških nalaza, odnosno sumnjivih slučajeva.

Nakon kardioloških pregleda, dva pacijenta su zadržana na bolničko lečenje.

U nedeljnoj akciji besplatnih preventivnih pregleda, učestvovalo je 27 zdravstvenih radnika Opšte bolnice i Doma zdravlja Vranje.

Građani su bez zakazivanja, uputa ili zdravstvene knjižice imali priliku da se pregledaju. Cilj akcije, koja je naišla na dobar odziv građana, je rana dijagnostika i promocija prevencije kao najefikasnijeg načina brige o zdravlju.

Akcija je sprovedena u više od 90 zdravstvenih ustanova u Srbiji. U toku jučerašnjeg dana od 8 do 16 sati pregledano je skoro 20 hiljada građana.

Zbog velikog interesovanja, a pre svega rane dijagnostike i prevencije Ministarstvo zdravlja nastaviće sa pregledima najmanje jednom mesečno.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare