U vreme predizborne kampanje radovi na uređenju grada

VRANJE

Uoči svakih izbora lokalna vlast u Vranju se razvredni. Asfaltira ulice, puteve, čisti korita reka u gradu, gradi kanalizacionu i vodovodnu mrežu i još mnogo toga.

Kao da to ne može da se radi i u vreme kada nije predizborna kampanja?

To se ovih dana pitaju građani iako su zadovojni što se nešto radi. Doduše imaju primedbe na izvođenje nekih radova, u smislu zašto se opet tu radi kada nije toliko neophodno, dok na drugim mestima, gde se vidi da je „doteralo cara do duvara“  građevinskih mašina nema.

Valjda svakom po zasluzi, komentarišu ljudi poteze gradske vlasti poslednjih dana.

Radove revnosno obilazi gradonačelnik sa saradnicima i daje izjave šta se gde i koliko radi i koliko je izdvojeno iz gradskog budžeta.

Naravno ovo nije izum samo sadašnje vlasti. To su radili i prethodni gradski rukovodioci, ali ne u tolikoj meri kao sada. A kako živimo u „zlatnom dobu“ i para, valjda, za te namene ima više.

Bilo šta da je u pitanju radiće se sigurno još koji dan do izbora, a posle videće se.

Tako su danas počeli radovi na izgradnji kanalizacione mreže u Ulici Save Kovačevića, koja je u centru grada, koji se izvode u okviru projekta „Čista Srbija“.

Gradonačelnik Slobodan Milenković sa saradnicima obišao je ovu ulicu i sa ponosom izjavio da je Vranje jedan je od prvih gradova u kojima je počela realizacija ovog projekta.

„Ovde je planirana izgradnja kanalizacione mreže u dužini od 460 metara, a nakon toga slede radovi na izgradnji nove vodovodne mreže. Tada će biti rekonstruisani kolovoz i trotoari. U okviru ovog projekta, decembra je počela izgradnja kanalizacione mreže u Kosovskoj ulici, a pripremljene su i građevinske dozvole za 22 kilometra mreže u različitim delovima grada, poput ulica Filipa Filipovića, Janka Veselinovića, Verice Barać“, izjavio je gradonačelnik.

On je rekao da se paralelno odvijaju i radovi na izgradnji kanalizacione mreže u Ulici Franše D Eperea u naselju Rudina. Projekat „Čista Srbija“ podrazumeva izgradnju kanalizacione mreže i u prigradskim i seoskim sredinama, tako da se očekuje početak radova u Zlatokopu i Tibuždu.

U pripremi je projektno-tehnička dokumentacija za izgradnju kanalizacije u svim selima Moravskog sliva. S obzirom da je Fabrika za prečišćavanje otpadnih voda puštena u probni rad, ovim će kompletno biti zaokružen sistem komunalnog uređenja lokalne zajednice, zaključio je Milenković.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare