U Vranju za ukrase 800.000 dinara

VRANJE

Vranje je ove godine uoči novogodišnjih prazanika okićen kao nikad do sada. Ranije su stavljani ukrasi „tu i tamo“, reklo bi se bez ikakvog plana i reda. Vranjanci su uglavnom bili nezadovoljni i komentarisali da je grad jedan od najgore okićenih u Srbiji.

Sada je, rekli bismo, dugačije. Iskorišćeni su već postojeći i nabavljeni novi novogodišnji ukrasi.

Glavno šetalušte „blješti“ na sve strane, svetleći lampioni su svuda u užem centru grada.

Iz gradskog budžeta Vranja, preko JP “Urbanizam i izgradnja grada“, koje je ove godine zaduženo za dekorativno novogodišnje ukrašavanje, izdvojeno je 800.000 dinara, saopšteno je iz tog javnog preduzeća.

Na osnovu Programa održavanja i razmeštaja dekorativne rasvete „predviđen je razmeštaj i postavljanje novogodišnjih ukrasa ukrašavanjem novogodišnjim zvezdama iz postojećih zaliha ukrasa i to na potezu Ulice Kralja Stefana Prvovenčanog, od Bulevara AVNOJ-a do raskrsnice sa Ulicom Bore Stanković“, navode u ovom preduzeću.

„Ukrašavanje gradskog šetališta od Robne kuće do raskrsnice sa ulicom Ive Lole Ribara, urađeno je raspoređivanjem novih, modernijih ukrasa i centralne novogodišnje jelke koja je locirana ispred prostorija Turističke organizacije Vranje. Taj deo šetališta biće okićen i lančanicama preko jelki koje se nalaze u šetalištu i predstavljaće centralno mesto dešavanja“ stoji u saopštenju JP „Urbanizam i izgradnja“.

Sva nabavljena oprema poseduje ateste bezbednosti, IP67 sistem zaštite proizvoda, ispravljače strujnog napona i kupljena je od firme „Elektrodekor“ iz Novog Sada koja je generalni distributer austrijske firme „MK Ilumination“, vodeće u svetu novogodišnje i dekorativne rasvete.

Budžet za dekorativnu rasvetu za 2019. godinu, što uključuje njenu nabavku, montažu i demontažu iznosi 1.500.000 dinara.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare