U Vranju ukinuta vanredna situacija

VRANJE

Na predlog Odeljenja za vanredne situacije, Gradski štab je doneo odluku o ukidanju vanredne situacije na celoj teritoriji grada Vranja.

Prestala je potreba za važenjem vanredne situacije, rečeno je na sednici Štaba na kojoj je ocenjeno da su u proteklih desetak dana sve nadležne službe odgovorno izvršavale poverene zadatke.

Za to vreme Štab je održao šest sednica, a Vatrogasno-spasilačka jedinica u saradnji sa vranjskim javnim preduzećima i ekipama Zdravstvenog centra imala je 31 intervenciju.

Narednih dana sve nadlžne službe biće u pripravnosti zbog najave Republičkog hidrometeorološkog zavoda da se očekuje novi hladni talas.

Javna preduzeća su u obavezi da izveštaje o radu u vanrednim okolnostima, do 20. januara, dostave Službi za vanredne situacije koja će sačiniti kompetnu analizu.

Na sednici Štaba kojom je predsedavao gradonačelnik Slobodan Milenković formirana je i Komisija za procenu štete na stambenim objektima koja je nastala usled snežnih padavina.

Vanredna situacija je na području teritorije grada Vranja, bila uvedena 8. januara zbog ledenog talasa i snežnih padavina koje su zahvatile ovaj deo juga Srbije. Potom je doneta odluka da od 13. januara važi samo za brdsko-planinske delove, gde još nisu bili očišćeni svi putevi od snežnih nanosa.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare