Nova pravila za trofejno oružje

 

LESKOVAC

Novim Zakonom o oružju i municiji, koji je počeo da se primenjuje od 5. marta 2016. godine, nije predviđen oružni list sa pravom korišćenja tuđeg lovačkog oružja, tako da su ovi oružni listovi prestali da važe od 6. septembra 2016. godine, saop[tila je Policijska uprava Leskovac .

 

“Obaveštavaju se građani da Policijskoj upravi Leskovcu u kancelariji  broj 15, mogu da vrate oružne listove koji su izdati sa pravom korišćenja tuđeg lovačkog oružja.

 

S obzirom na to da novim Zakonom o oružju i municiji nije predviđeno držanje trofejnog oružja, potrebno je da građani u zakonom predviđenom roku od godinu dana od dana početka primene novog Zakona podnesu zahteve i regulišu status trofejnog oružja.

 

Fizička lica koja poseduju oružje za koje im je izdato odobrenje za držanje trofejnog oružja, dužna su da do 5. marta 2017. godine, oružje preregistruju, prodaju, onesposobe ili predaju bez naknade u korist Republike Srbije.

 

Dodatne informacije mogu se dobiti u kancelariji broj 15, Policijske uprave u Leskovcu ili na telefon 016/200-288”, navodi se u saopštenju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare