U Vranju u ponedeljak počinje vakcinacija protiv sezonskog gripa 

VRANJE

U Srbiju je stiglo 373.360 doza četvorovalentne vakcine protiv gripa proizvođača Sanofi  Pastera i 22.640 doza vakcine protiv gripa Instituta za virusologiju, vakcine i serume „Torlak“. 

Za sprovođenje imunizacije nadležni su domovi zdravlja. 

Vranje je dobilo 3650 doza četvorovalentne vakcine protiv gripa i od ponedeljka, 3. oktobra, imunizacija stanovništva obavljaće se na punktovima u Domu zdravlja u ovom gradu ( Služba za zdravstvenu zaštitu odraslog stanovništva, Služba kućnog lečenja, Služba za zdravstvenu zaštitu radnika, Služba za zdravstvenu zaštitu školske dece i omladine), Vranjska Banja, Barelić, Vlase, Kriva Feja u Dnevnoj bolnici za nefrologiju sa hemodijalizom. 

„Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ podseća na značaj  vakcinacije protiv gripa kako u interesu očuvanja sopstvenog zdravlja, tako i  indirektno u očuvanju zdravlja članova porodice i/ili kolektiva. Naročito ističemo važnost pravovremene vakcinacije protiv gripa svih lica koja pripadaju visokorizičnim grupama stanovništva u cilju očuvanja zdravlja i sprečavanja bolesti“, navodi se u saopštenju. 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare