U Vranju SNS i SDS u vlasti?

VRANJE

U Vranju se još uvek ne zna kada će biti formirana nova gradska vlast, iako je SNS sa predstavnicima skoro svih stranaka koje su osvojile mandate za lokalni parlament, vodio razgovore o mogućim koalicijama.

Za sada je izvesno da će naprednjaci koji imaju 35 od 65 odborničkih mesta možda ući u koaliciju sa Socijaldemokratskom strankom Borisa Tadića koja je osvojila tri mandata za novi saziv Gradske skupštine.

„Na sednici Gradskog odbora  SNS razgovaralo se o predlozima i podeli između nas i naših potencijalnih koalicionih partnera, dakle Socijaldemokratskom strankom. Međutim, to još uvek nije izvesno. Poslali smo predlog i čekamo odgovor Izvršnog odbora centrale stranke u Beogradu koji će dati poslednju reč. Tada će se znati i kada će biti zakazana konstitutivna sednica Skupštine grada Vranja“, kaže za JUGpress potpredsednik vranjskih naprednjaka Goran Nikolić.

Šta o tome kažu u Tadićevoj stranci u Vranju nismo uspeli da saznamo, s obzirom da na naše uporne telefonske pozive predsednik GrO SDS Igor Andonov nije odgovarao.

JUGpressovi izvori iz vrha te stranke su preneli da je na sednici Glavnog odbora SDS, koja je u subotu održana u Beogradu, doneta odluka da se na centralnom nivou sigurno neće praviti koalicija sa neprednjacima.

Naši izvoti navode da se, kada je lokal u pitanju, nije decidno odlučivalo jer postoje različita mišljenja o lokalnim koalicijama.

S druge strane  ni naprednjaci neće ništa znati dok se ne završi skupština te stranke 28. maja niti će im stići odgovor iz centrale, navode naši izvori u SNS.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare