U Vranju revija nagradjenih filmova

VRANJE

Po tradiciji, Film klub Prokuplje organizuje turneju po Srbiji i regionu, gde će publika i u drugim gradovima moći da pogleda najbolje filmove sa 5. Prokupačkog festivala kratkog filma.

U Vranju će revija nagrađenih filmova sa ovog festivala biti organizovana 16. juna u sali Narodne biblioteke “Bora Stanković”.

Prokupački festival kratkog filma je ove godine održan po peti put u organizaciji Film kluba Prokuplje u saradnji sa tamošnjim Domom kulture i Galerijom Fil art, a pod pokroviteljstvom opštine Prokuplje i brojnih lokalnih sponzora.

Na adresu Festivala je pristiglo 1.639 filmova sa svih krajeva sveta. U zvaničnom programu prikazano je 40 filmova u mđunarodnoj konkurenciji  i 20 u domaćoj, koji su podeljeni u pet kategorija – kratki igrani, dokumentarni, animirani, eksperimentalni i domaći film, kaže za JUGpress Slađan Stojanović koji je organizator ovog kulturnog događaja u Vranju.

Biće prikazano sedam filmova. Reč je o najboljim filmovima i onima koji su dobili specijalno priznanje, iz Španije, Amerike,  Makedonije, Hrvatske i Srbije.

Ostavite komentar

avatar
  Prati  
Obavesti me o
Проститутки Бишкека