U Vranju ponovo vršnjačko nasilje

VRANJE

Iz Osnovnog javnog tužilaštva potvrđeno je JUGpressu da se u Poljoprivredno-veterinarskoj školi u Vranju, u sredu, dogodilo vršnjačko nasilje.

Učenik četvrtog razreda zajedno sa još jednim maloletnikom fizički je napao dva učenika prvog razreda. Nakon zadatih udaraca učenik četvrtog razreda tražio je od dva učenika prvog razreda  da spuste pantalone i donji veš i tako nagi šetaju po učionici, dok ih je on sa maloletnim licem snimao mobilnim telefonom, potvrđeno je iz tužilaštva.

Naloženo je prikupljanje potrebnih obaveštenja, da se obavi razgovor sa oštećenima, očevicima događaja, pribavi medicinska dokumentacija za oštećene i podnese krivična prijava u redovnom postupku protiv učenika četvrtog razreda, zbog krivičnog dela zlostavljanje i mučenje, navedeno je u saopštenju OJT u Vranju.

Kako JUGpress saznaje rukovodstvo škole i Tim za suzbijanje vršnjačkog nasilja i bezbednost u školi su odmah po saznanjima održali  sastanak i preduzeli sve mere koje su u njihovoj nadležnosti. Obavešteni su policija  i nadležni organi. 

U školi se ovako nešto do sada nije desilo.

Istraga je u toku.  

U roku od nekoliko dana ovo je drugo vršnjačko nasilje u Vranju.

Podsećamo da je nedavno u jednoj igraonici grupa dečaka od osam godina tukla i maltretirala svog školskog druga.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare