U Vranju počinje „Svetosavska nedelja“ preko FB stranice manifestacije

VRANJE

Prigodnom besedom gradonačelnika Slobodana Milenkovića, večeras, u Vranju počinje tradicionalna kulturno-prosvetna i duhovna manifestacija „Svetosavska nedelja“.  

Početak je zakazan za 19 sati, putem FB stranice „Svetosavska nedelja 2021. Vranje“, kako bi bila izbegnuta veća okupljanja i ispoštovane mere Republičkog i Gradskog kriznog štaba.

Večeras u Galeriji pozorišta biće  otvorena i izložba „200 godina crkve Uspenija Presvete Bogorodice u Sobini“.

Programom ove značajne manifestacije koja se u Vranju priređuje 31. godinu, za petak, je na FB stranici predviđena predstava „Princ se neće vratiti“, koja je zakazana za 19 sati.

U subotu je od 20 časova koncert grupe „Izvor“, koja će izvesti duhovnu i izvornu muziku.

Video susret književnika Aleksandre Jovanović, Stevana Miloševića i Nemanje Stojkovića Blekija sa publikom, pod nazivom „Razgovor s poezijom“ biće priređen u nedelju, od 20 sati.

Programom pod nazivom „Svetlost Svetog Save“, u ponedeljak, 25. januara, od 20 časova, predstaviće se učenici OŠ „Bora Stanković“ u Tibuždu i polaznici Regionalni centar za talente.

Svetosavska duhovna akademija, planirana je za 26. januar, od 19 sati.

Na Savindan su sveta liturgija i uručenje specijalnih priznanja  koja nose ime ovog prosvetitelja.

Ove godine manifestacija će imati i svoju zvaničnu Fejsbuk stranicu, preko koje će biti emitovani sadržaji „Svetosavske nedelje“, na linku:

https://www.facebook.com/svetosavska.nedelja.vranje
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare