U Vranju počela vakcinacija trećom dozom

VRANJU

Na vakcinalnom punktu u Sportskoj hali u Vranju, u utorak, prvi pacijenti primili su treću dozu vakcine protiv virusa korona.

„Šestoro naših sugrađana primilo je treću dozu vakcine. To su naši stariji sugrađani koji su i tokom pandemije pokazali veliku odgovornost i za sebe i za svoje porodice, ali i za društvo u celini“, izjavila je direktorka Zdravstvenog centra Vranje, dr Ljiljana Antić.

Ona je dodala da brojevi pregledanih i hospitalizovanih pacijenata u kovid sistemu Zdravstevnog centra Vranje pokazuju da je u toku novi talas zaražavanja. 

Zbog toga je apelovala na sve građane koji se nisu vakcinisali, da to učine.

Koordinator vakcinacije dr Nikola Trajković kaže da se beleži pojačano interesovanje kako naših, tako i građana Severne Makedonije za imunizaciju.

Prioritet za vakcinaciju su mladi ljudi i u toku je kampanja koja bi trebalo da im pruži informacije po pitanju vakcinacije i samih vakcina. 

„U subotu, 21. avgusta, biće organizovana prezentacija „Vakcinacija, istine i zablude!“ volonterima i zaposlenima u Crvenom krstu Vranje. 

Prezentaciju ćemo učiniti online dostupnom za sve zainteresovane i trudićemo se da, koliko nam to trenutna epidemiološka situacija dozvoli, organizujemo i uživo, uz razgovor sa mladima. Ne smemo da dozvolimo da nas lenjost i dezinformacije skupo koštaju i kao pojedince i kao narod i kao civilizaciju“, rekao je dr Trajković.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare