U Vranju počela proizvodnja premium cigareta Dunhill

VRANJE

U svojoj fabrici u Vranju Kompanija British American Tobacco (BAT) započela je proizvodnju jednog od svojih najpoznatijih proizvoda, premium cigareta Dunhill.

To je rezultat je dugogodišnjih ulaganja u modernizaciju fabrike i proizvodnje, a ujedno potvrđuje stabilnost kompanije, ali i stratešku i dugoročnu opredeljenost ka poslovanju i daljem ulaganju u srpsko tržište.

Širenjem proizvodnih kapaciteta, fabrika u Vranju postaje peta fabrika u BAT sistemu u Evropi koja proizvodi ovaj format cigareta iz premium klase.

Premium cigarete Dunhill zadržaće nepromenjen kvalitet i ukus uz inoviranu paklicu, zahvaljujući visokim tehnološkim standardima fabrike u Vranju, koja važi za jednu od najznačajnijih u BAT grupi.

Direktor kompanije BAT za Srbiju i Crnu Goru Milorad Krstikeski istakao je da su takvi rezultati ujedno dalji podsticaj za nastavak razvoja i unapređenja poslovanja fabrike.„Fabrika u Vranju ove godine obeležava 135 godina postojanja, a naša kompanija je od svog dolaska u Srbiju, pre 17 godina, nastojala da konstantno ulaže u njenu modernizaciju, što potvrđuje podatak da je u tu svrhu do sada uloženo 270 milona evra.

Početak proizvodnje premium cigareta Dunhill u Vranju, doprineće u značajnoj meri jačanju pozicije same kompanije na tržištu, privrede grada, a samim tim i celokupne srpske privrede.

Strateška opredeljenost BAT-a ostaju dalja ulaganja, i to zahvaljujući angažovanju zaposlenih, koji su najveće bogatstvo kompanije, a čija posvećenost je upravo doprinela razvoju i donošenju novog proizvoda.

U proteklom periodu zadržali smo kompletnu radnu snagu,  nismo koristili pomoć države i nastavili smo sa investicijama“, rekao je Krstikeski.

On je dodao će kompanija BAT ostati čvrsto posvećena saradnji i dijalogu sa Vladom Republike Srbije po svim pitanjima, a posebno akcizne i poreske politike i kao najpouzdaniji partner u borbi protiv sive ekonomije.
 
Direktor regionalne Privredne komore za Pčinjski i Jablanički okrug Goran Jović podsetio je da je u proteklih 17 godina BAT pokazao izuzetne rezultate, bio pouzdan partner na tržištu i u značajnoj meri doprineo novim zapošljavanjima na jugu Srbije.

„Razvoj i proizvodnja novih brendova poput Dunhilla u značajnoj meri utiče na povećanje obima proizvodnje, a samim tim i stvaranje mogućnosti za nova zapošljavanja i veću spoljno trgovinsku razmenu.

BAT je dobro prihvaćen i kod samog stanovništva i lokalne zajednice, a kroz korporativne društveno odgovorne aktivnosti za vreme vanrednog stanja nastojao je da doprinese da se pandemija ublaži na teritoriji Pčinjskog okruga“, zaključio je Jović.

Kao kompanija koja je od svog dolaska u Srbiju, kroz poreze uplatila više od dve milijarde evra u budžet Republike Srbije, BAT će i budućnosti nastaviti sa ulaganjima u privredu i razvojem i modernizacijom proizvodnih kapaciteta fabrike u Vranju.

Jedan od prioriteta kompanije BAT ostaje korporativna društvena odgovornost, što je i pokazala u prethodnom perodu, za vreme trajanja pendemije, kroz brojne donacije, kako lokalnoj zajednici, tako i zdravstvenom i socijalnom sistemu Srbije.

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Petar
Petar
3 godine pre

Plavi Dunhill je bio jedina cigareta koja se razlikovala od svega što sam probao i kvalitet je mogao da se oseti već posle prvog dima… dok nije počeo kod nas da se proizvodi.

Svako koga znam a ko puši plavi ili crni Dunhill kaže to isto i svi prelaze na nešto drugo. Međutim teško je pronaći nešto što je na tom nivou, nažalost. Zalihe “sa plavom markicom” nestaju u prodavnicama a tako i mi kao potrošači ostavljamo Dunhill.

Sam dizajn kutije je očajan i sa zaista “premium pakovanja” koje je razlikovalo Dunhill od drugih cigareta na tržištu, dobili smo “sistem lakog otvaranja” koji je u rangu cigareta od 250 dinara. Čvrstina kutije više ne postoji a cena je, naravno, ostala ista iako se sada cigarete ne uvoze i koriste “jeftiniji” sistem za izradu kutije.

Sve u svemu, Dunhill više nema taj isti ukus, nema to nešto što ga je razlikovalo od drugih cigareta a plaćati 390 dinara više ne ide.

P.S. Nije to placebo efekat, kupite kutiju plavog Dunhilla sa plavom markicom i kutiju sa crvenom, pa zapalite obe cigarete i uporedite ukus. Čak sam filter nije kvalitetan kao na uvoznom Dunhillu, ima meku sredinu, dok je kod uvoznog ceo filter bio čvrst.

Goran Simić
Goran Simić
3 godine pre

Svaka vam čast. Baš sam se pitao otkud pad kvaliteta. Navodno ste ubacili sistem lakog otvaranja, a ustvari kompletna cigareta je lošijeg kvaliteta. Izgubili ste potrošača.