U Vranju otvorene Sportske igre mladih

VRANJE

Ispred Sportske hale u Vranju paljenjem baklje prijateljstva, u ponedeljak, su svečano otvorene četvrte Sportske igre mladih.


Pozdravljajući decu učesnike iz Pčinjskog upravnog okruga i goste iz okruženja, gradski većnik za sport Nenad Đorđević poručio je da pored zdravih stilova života, ove igre donose nova prijateljstva. ,,Bogati ste onoliko koliko imate pravih prijatelja u životu. Ako pri tom kao u sportu budete uporni, istrajni i izdržljivi, onda postajete bogati pojedinci društa, a svi mi bogatiji zajedno sa vama”, rekao je Đorđević.

U Vranju su, kao jednom od 20 gradova domaćina „Karavana radosti i prijateljstva“, na najvećoj manifestaciji amaterskog sporta, organizovani finalni mečevi u osam disciplina.

Nadmetanje u malom fudbalu, rukometu, odbojci, šahu, stonom tenisu, basketu 3 na 3, tenisu i igri ,,između dve vatre“, organizovano je na terenima Sportske hale, Medicinske i Ekonomske škole, Domu učenika, kao i na teniskim terenima u Sportskom centru.

Pobednici današnjeg takmičenja odlaze na Državno prvenstvo koje će se održati od 23. do 29. jula na Adi Ciganliji u Beogradu. Najbolji sa tog takmičenja učestvovaće na Međudržavnom prvenstvu u Splitu, gde su Vranjanci prethodne godine bili pobednici.

Predsednik Saveza za školski sport Vranja Miroslav Spasić podsetio je da je Vranje najuspešniji predstavnik Sportskih igara mladih Srbije na Velikom međunarodnom finalu u Splitu.

Ivana Jovanović, predsednica Sportskih igara mladih Srbije naglasila je da su u ovim igrama svi pobednici. Na ceremoniji otvaranja položena je i zakletva prijateljstva takmičara i sudija.

Sportske igre mladih se u Srbiji održavaju od 2014. godine. U Bosni i Hercegovini ta tradicija traje osam, a u Hrvatskoj 22 godine.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare