U Vranju otvorena „Rosa škola roditeljstva“

 

VRANJE

U Domu zdravlja u Vranju otvorena je „Rosa škola roditeljstva“ u kojoj će roditelji imati priliku da dobiju stručne savete i podršku tokom trudnoće, porođaja i prvih godina odrastanja deteta.

„Ministarstvo zdravlja je veoma ponosno što danas sa društveno odgovornom kompanijom „Rosa voda“ otvaramo Školu roditeljstva u Vranju i što zajedno osnažujemo podstojeću mrežu škola. Od sada će bebe i roditelji imati stručnu pomoć koja će biti dragocena u osamostaljivanju roditelja i prepoznavanju svih izazova koje roditeljstvo donosi i njihovom uspešnom prevazilaženju“, rekla je dr Vesna Knjeginjić pomoćnik ministra zdravlja.

Podrška razvoju škola roditeljstva usledila je nakon osnivanja Banaka humanog mleka u Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu i predstavlja nastavak misije „Rosa vode“ da podrži ono što je važno – porodicu i ulaganje u buduće generacije dece.

„Ovom inicijativom želimo da pomognemo i mamama i tatama u krajevima u kojima nije postojao ovaj vid podrške, da od stručnjaka dobiju dragocene savete i proverenu pomoć. Dolazak novog člana u dom je uzbudljiv i izazovan period za celu porodicu, a mi želimo da ga učinimo sigurnijim i lepšim“, rekla je Julija Žigić, predstavnik „Rosa vode“

Program škola roditeljstva podrazumeva podršku, savete i edukaciju za period nakon bebinog dolaska na svet, odnosno u prvim godinama života.

„Škole će voditi stručni medicinski timovi koji su prošli akreditovanu obuku Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd, a koja je u skladu sa poslednjim dostignućima profesije. Biće angažovani pedijatri, ginekolozi, patronažne sestre i stomatolozi, koji će pomagati roditeljima u snalaženju u njihovim novim ulogama. U Vranju će škola raditi svake subote od 10 do 13 časova, rekao je dr Nenad Mladenović, upravnik Doma zdravlja.

 

Polaznica „Rosa škole roditeljstva“, Marija Stošić je zadovoljna članovima tima koji rade sa njima s obzirom da su ih uputili u mnoge stvari koje kao buduće majke nisu znale i koje će im pomoći  tokom trudnoće, porođaja, kao i kad dete dođe na svet.

 

U planu je da prvih pet škola roditeljstva pored Vranja, bude otvoreno i u domovima zdravlja u Požarevcu, Surdulici, Kuršumliji i Ubu, a da u naredne tri godine bude podržano otvaranje oko 20 novih škola.

Skola roditeljstva 3 Skola roditeljstva 2 Skola roditeljstva 1

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare