U Vranju organizovana Međunarodna izložba pasa

VRANJE

U Gradskom parku u Vranju, prvog dana maja, održana je izložba pasa CACIB 2017. Ovu najmasovniju manifestaciju pasa svih rasa već osam godina organizuje Kinološko društvo ,,Švrća“.

Izložbu je otvorio gradonačelnik, dr Slobodan Milenković koji je rekao da ovakva vrsta organizacije pokazuje da možemo pravilno da vodimo brigu o ljubimcima, da promenimo svest o napuštenim životinjama i time znatno smanjimo njihovu ugroženost.

Veliki broj pasa je iz Rusije, zatim Francuske, Poljske. Došli su izlagači iz Finske, Španije, Austrije, Mađarske, Ukrajine, Rumunije, Bugarske, Grčke, Makedonije, Hrvatske, Crne Gore i Srbije. U odnosu na ranije godine duplo više pasa je prijavljeno. Ukupno 363 iz 17 evropskih država. Bilo je zastupljeno 112 rasa”, kaže predsednik Kinološkog društva ,,Švrća“, Mića Mladenović.

Prvi put je organizovana specijalizovana izložba za nemačke boksere, tako da je 30 pasa te rase bilo prijavljeno. Za jug Srbije formiran je ,,bokser klub“  sa sedištem u Vranju.

Lepo vreme izmamilo je mnoge Vranjance da isprate ovaj događaj, koji je predstavljao praznik za oči.

Na ovoj izložbi četvoronožnih ljubimaca mogli su se videti vučjaci, rotvajleri, dobermani, azijski ovčari, šarplaninci, pudlice…

U osam kategorija pse je ocenjivalo sedmoro međunarodnih sudija.

Brojni posetioci mogli su da vide paradu najbolje ocenjenih pasa.

Izložba na kojoj su izabrani najlepši psi imala je humanitarni karakter. U Gradskom parku prikupljana je novčana pomoć, za lečenje Miljane Ristić Stanković iz Vranja, koja se bori sa dijagnozom akutna mijeloblastna leukemija. Novac će biti uplaćen na namenski račun, kažu organizatori.

Grad Vranje je bio pokrovitelj ove manifestacije, generalni sponzor nagradnog fonda Royal Canin, a  sponzor Fabrika lekova KRKA iz Slovenije.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare