U Vranju održan protest građana protiv aktuelne vlasti

VRANJE

Posle dvomesečne pauze na glavnom šetalištu u Vranju, večeras, je organizovan još jedan protest koji je počeo nešto posle19 časova.

Na protestu, dvanaestom po redu, koji nije okupio veliki broj Vranjanaca, govorio je nekadašnji ministar građevine u Vladi premijera Zorana Đinđića,Dragoslav Šumarac.

On je večeras u Vranju poručio da mora da se nastavi borba kako bi se srušila vlast Aleksandra Vučića.

„Imamo samo jedan cilj. Da ova nakaradna vlast sa Aleksandrom Vučićem ode što pre. On je načet. Smenili smo Jutku, smenili smo Simonovića, smenili smo Babića, nastaviće  se to dalje. Počeli su da gube kontrolu“, rekao je Šumarac.

„Kada smo krenuli sa protestima, Vučić je počio sa kampanjom „Budućnost Srbije“. A videli smo šta je bila budućnost Srbije nakon njegove vladavine sa Šešeljom i Miloševićem“.

On hoće da podseća na vladavinu Zorana Đinđića. On nema prava da ga pominje, nastavio je Šumarac.

„Vidimo šta je njegova vladavina uradila. Nafta je 2012. godine bila 96 dinara, sada je 160, kukuruz je bio 24 dinara, a sada je 18. Poljoprivrednici su unakaženi“.

Govorio je o izgradnji auto puta  kroz Grdelicu gde je izgradnja kilometar puta koštala nekoliko puta više.

„To je sve zbog njihove nestručnosti. Stranim firmama su davali posao ispod cene koje su štedele na izvođenju radova. I onda se desi da se sruši potporni zid. Podizvođači su firme kuma, brata, a onda kao treća ruka su naši giganti. Očigledno je da je ovde mafijaška vlast, da je povezana sa mafijom koja se uvukla u sve pore života“, kazao je Šumarac.

U Vranju je građanima poručio da moraju da budu uporni i da ne smeju da odustanu.

„Ne smemo da budemo malodušni, ne smemo da odustanemo, mnogo toga je postignuto. Da nije bilo protesta ne bi bio ni ovakav izveštaj Evropske komisije o stanju parlamentarizma, o načinu rada parlamenta“.

On je dodao da je organizacija „Fridom haus“ konstatovala da nema slobode medija, a premijerka Brnabić se sa osmehom i ignoracijom odnosi prema tim izveštajima.

„Vreme je Vučiću da polako pakuješ kofere i odeš, a mi ćemo nastojati da dođu novi, stručni ljudi“, poručio je u Vranju Šumarac.

Nakon njegovog obraćanja nije organizovana protesna šetnja.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare