Protesti i šetnja u Nišu

NIŠ

U Nišu su večeras, posle puze, održani protesti.

“Šest meseci se gradjani bore protiv ovog zla. Pobunjeni narod dao je crveni karton Jutki, Simonoviću, Babiću i još mnogima drugima, ali se oni prenemažu na terenu i ne žele da ga napuste. Mi ćemo ih naterati da to učine”, rekao je večeras Janko Veselinović, predsedavajući Saveza za Srbiju obraćajući se okupljenima na prostestu koji je, posle dva meseca pauze ponovo održan u Nišu.        

     

                 Veselinović je rekao i da Srbija od skoro nije medju slobodnim zemljama, već je na dnu lestvice demokratije, a pri vrhu lestvice diktature. Dodao je da je stručni tim ovih dana odredio minimum uslova da bi Srbija mogla da izadje na izbore, ali je utvrdio i da sada ne postoje uslovi za slobodne izbore.

              ” U Srbiji nema slobodnih medija, RTS nije slobodan, a komercijalne televizije pod nacionalnom frekvencijom su pod direktnim uticajem Srpske napredne stranke”, rekao je Veselinović.

“Nema slobodnih izbora  sve dok imamo obeležavanje i slikanje glasačkih listića i dok nema slobodnih medija. Danas protestuje cela Srbija i u svim gradovima biće postignut dogovor da opozicija ne izadje na izbore dok se ne stvore uslovi za poštene izbore. Dogovor je i da se nastave protesti svake subote u Beogradu, sve dok se ne ispune uslovi koje je odredio stručni tim. Krajnji cilj je da stvorimo normalnu Srbiju”, rekao je Veselinović.

                 Predstavnik Stranke slobode i pravde Radovan Čejović je rekao da su Nišu potrebni slobodni izbori jer je ovaj grad simbol korupcije I kriminala.

               “Nišu jesu potrebni slobodni izbori, ali mu je pre svega potrebna pravna država koja će rasvetliti sva politička hapšenja. U Nišu su politička hapšenja deo svakodnevice”, rekao je Čejović.

“Vrh korupcionaške afere u Nišu predstavlja popločavanje Trga kralja Milana koje će sve gradjane koštati 220 miliona dinara.Pitanje je šta je i sa Tržnim centrom “Srbija” u Dušanovoj ulici koji se gradi bez dozvole. Investitori za taj tržni centar duguju gradu 500 miliona dinara, a to je 10 obdaništa”, rekao je Čejović.

Predstavnik Nove stranke Ivan Jovanović izjavio je da opozicione stranke već šest meseci komuniciraju sa gradjanima na ulici jer su mediji zatvoreni za sve one koji misle drugačije.

 Na skupu je govorio i predstavnik Demokratske stranke Vladimir Domazet koji je pozvao  opozicione stranke na jedinstvo u borbi za poštene izborne uslove.         

 “Zajednički su nam cilj fer uslovi na izborima ili da ne izadjemo na izbore, da se ne desi da imamo neke nazovi stranke koje će učestvovati samo da bi Aleksandar Vučić imao opravdanje da ima opoziciju”, rekao je Domazet.

                     Predstavnik Narodne stranke Dragan Stojadinović rekao je da bi izlaskom na izbore u uslovima medijske blokade dali legitimitet ovoj vlasti, koja jeste najgora vlast koju smo ikada imali.

                  “Koliko je velika medijska blokada u gradu govori i činjenica da za dve godine koliko Narodna stranka postoji u Nišu, naši predstavnici nisu gostovali ni na jednoj lokalnoj televiziji, niti je i jedna naša konferencija bila preneta u vestima lokalnih televizija”, rekao je Stojadinović.  

Skup je završen je protestnom šetnjom do dopisništva Radio televizije Srbije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare