U Vranju odbornici dobili tablete i mogu da ih nose kući na revers

VRANJE-LESKOVAC

U cilju unapređenja rada gradskog parlamenta, predsednik Skupštine grada Vranja dr Dejan Tričković uručio je tablet računare odbornicima.

,,Na ovaj način postižemo ne samo efikasnost u radu, već i ostvarujemo značajne uštede. Elektronske sednice su novina. Drago mi je što Vranje spada u red onih lokalnih samouprava koje su primeri dobre prakse, rekao je  Tričković.

Podelom računara praktično je digitalizovan rad gradskog parlamenta.

Po završetku mandata obaveza je svakog odbornika da vrati tablet računar.

Skupština grada ima Vranja 65 odbornika.

Kako je JUGpressu rečeno odbornici će ove tablete nositi kući, na revers, radi čitanja materijala i priprema za sednice Skupštine grada.

Za razliku od vranjskih, leskovčki odbornici ne mogu da nose tablete kući, rekao je u aprilu gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, kada su tableti stigli u Skupštinu grada.

 

Na  toj press konferenciji je rečeno da odbornici neće nositi tablete kući već će oni stajati u sali Sku

pštine grada a na  pitanje novinara JUGpressa kako će , onda, dobijati skupštinski materijal, koji se, inače, dostavlja ranije radi pripreme za sednicu, Cvetanović je odgovorio “Imaće mogućnost da dođu, da pokupe sve što je potrebno. A tablete da nose ne. Zato što mogu da ga izgube, otuđe, da ga zloupotrebe, itd. Biće indeksirani kao što je  u republičkom parlamentu”

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare