Davor Štefanek boravio u Vranju

VRANJE

Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković primio je  predsednika Sportskog saveza Srbije, Davora Štefaneka. Razgovarali su o aktuelnom sportskom trenutku u gradu.

Nakon reazgovora Štefanek je novinarima izjavio da grad Vranje treba da podrži svoje prvoligaše, ali da sve ima svoju meru.

„Treba ulagati u decu i mlade kako bi jednog dana neki od njih postali reprezentativci i prvoligaši. Vidim da postoji dobra volja ljudi koji vode grad Vranje da se nađe idealno rešenje i za Sportski savez grada, kao i za celokupan sport. Pričali smo o dosta stvari i spreman sam da maksimalno pomognem koliko mogu“, rekao je Štefanek.

On je dodao da će Savez maksimalno pomoći prvenstveno u pravnim stvarima, a nastojaće da pomogne i oko finansiranja Sportsko-rekreacionog centra.

Gradonačelnik dr Slobodan Milenković je rekao da se razgovaralo o problemima sa kojima se lokalna samouprava suočava u oblasti sporta, ali i o planovima za naredni period.

„Razgovarali smo i o uređenju Sportsko-rekreacionog centra, što se naročito dopalo čelniku Sportskog saveza Srbije, ali i o finasiranju klubova, njihovom daljem omasovljenju i daljem razvoju školskog i rekreativnog sporta. Naišli smo na razumevanje i odobravanje za sve što radimo“, rekao je gradonačelnik.

Dr Milenković je izrazio zadovoljstvo što za ove dve godine sport u Vranju živi, razvija se i donosi rezultate, a jedan od njih je što će Vranje naredne sezone imati dva prvoligaška kluba.

Štefanek je prisustvovao sastanku i sa predstavnicima sportskih saveza Pčinjskog okruga iz Vranja, Bujanovca, Vladičinog Hana, Surdulice, Preševa, Trgovišta i Bosilegrada.

Gost se susreo i sa gradskim većnikom za sport Nenadom Đorđevićem.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare