U Vranju od korona virusa obolele 52 osobe, a u Pčinjskom okrugu 113

VRANJE

Epidemiološka situacija kovid infekcije u Pčinjskom okrugu poprimila je pozitivan tok. Broj pozitivnih uzoraka od broja poslatih tokom jednog dana smanjio se kao i broj hospitalizovanih pacijenata, izjavio je medijima dr Slađan Stanković, epidemiolog Zavoda za javno zdravlje u Vranju.

U laboratorije u Nišu i Beogradu sa područja Pčinjskog okruga u utorak je poslato 49 briseva za analizu na Covid 19. Rezultati se očekuju u toku dana.

Na području grada Vranja korona virusom su zaražena 52 lica što je najviše u okrugu. Sledi Surdulica sa 31, u Vladičinom Hanu je 20, u Bujanovcu pet, Preševu i Trgovištu po dve osobe i Bosilegradu jedna.

Ukupan broj obolelih u Pčinjskom okrugu je 113, izjavio je dr Stanković.

Bitku sa Covidom 19 izgubilo je 13 osoba. Iz Vranja je pet, Surdulice četiri, Vladičinog Hana i Bujanovca po dve i jedna iz Trgovišta.

Ohrabruje podatak da je pedesetoro pacijenata iz ovog okruga izlečeno.

Od posledica korona virusa u Nišu je preminula jedna osoba iz ovog kraja.

Radi se o rudaru iz Radovnice u opštini Trgovište koji je radio u Aleksinačkim rudnicima. U ovoj opštini oboleo je još jedan čovek koji je zaposen u istom rudniku i koji je sa ostalim kolegama iz ovog sela, uoči Uskrsa, došao u rodni kraj. On se nalazi na lečenju u Kovid bolnici u Vranju i njegovo stanje je stabilno.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare