U Leskovcu 12 novoobolelih, u Jablaničkom okrugu 18

LESKOVAC

U Leskovcu je 12 novoobolelih, u Jablaničkom okrugu 18, rekoa je danas gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović na konferenciji za medije.

„Danas je stiglo 66 rezultata od kojih je 18 pozitivno, a 48 je negativno. U Leskovcu je 12 pozitivnih, u Vlasotincu 5 i Bojniku 1. Ukupna cifra obolelih od zarazne bolesti kovid-19 u Jablaničkom okrugu je 198 lica, u Leskovcu 146, Vlasotincu 41, Lebanu 5, Bojniku 4 i Medveđi 2, rekao je Cveranović.

Medju novoobolelima je i četvoro zdravstvenih radnika.

” Broj obolelih zdravstvenih radnika u čitavom Jablaničkom okrugu je 67, četiri više nego juče”, dodao je Cvetanović.

” Pod zdravstvenim nadzorom zbog kontakta sa obolelima u Jablaničkom okrugu je 1503 osoba, u Leskovcu 1224, a u samoizolaciji zbog ulaska u Srbiju u okrugu je stavljeno 1073 lica, u Leskovcu 868”, rekao je Cvetanović i dodao da “kovid-bolnica u Leskovcu funkcioniše dobro”.

“Trenutno tamo leži 116 pacijenata, od kojih će danas biti otpušteno 15 pacijenata. Svi pacijenti su u dobrom stanju, nema nikoga na respiratoru”, objasnio je Cvetanović.

Rekao je i da je “bolnica danas dobila još 300 testova i kreće treći krug testiranja pacijenata i zaposlenih po uputstvima kriznog štaba iz Niša, odnosno po prioritetima. Biće izvršeno i testiranje oko 100 zaposlenih u bolnici kojima je istekao rok samoizolacije i izolacije zbog kontakta i ukoliko budu dobili negativan nalaz oni će se vratiti na posao.“

Cvetanović je izrazio veliku zahvalnost ruskoj ekipi koja je izvršila dezinfekciju kovid-bolnice, ambulante i svih objekata zdravstvenih ustanova koje su koristili oboleli.

On je rekao i da je od Evropske unije dobijena kao donacija kontejner-ambulanta, gde će se vršiti pregledi pacijenata pre nego što se hospitalizuju.

Na pitanje novinara JUGpressa da li ima dovoljno zaštitne opreme jer nam čitaoci javljaju da psotoji problem sa skafanderima i da, navodno, zbog njihovog nedostatka na grudnom odeljenju zaposleni su u istom skafanderu po 12 sati te da s eon dezinfikuje za sutrašnje korišćenje, Cvetanović tvrdi da oprema stiže svakodnevno.

„Prekjuče sam se čuo sa potpredsednikom Vlade i ministrom policije i upozorio sam ih da imamo skafandere za još nekoliko dana. Nama je samo u bolnici potrebno 80 skafandera dnevno i očekujemo da nam stignu nove količine. Mogu da kažem i da nije tačna priča da se skafanderi peri, suše i ponovo koriste.“

Prati
Obavesti me o
guest

3 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Ispravite grešku
Ispravite grešku
3 godine pre

Urednice, niste nimalo fer. zašto ga malo više ne slikate i uz tekstove da objavljujete njegove fotografije?
Jer retko koja žena ne bi odolela izgledu, šarmu, uĉenosti, intelektu ovog vitalnog, skoro pa šezdesetogodišnjaka.
Gospodin je za svetske časopise, fenomen.

Bojana
Bojana
4 godine pre

Koliko ima zarazenih u toj hali?

Zoki
Zoki
4 godine pre

Zasto ne postuje zakon? Da nije malo guzva u toj sali? Da li jos vazi zabrana okupljanja i drzanja rastojanja izmedju ljudi u zatvorenim prostorijama?