U Vranju obeležena dva datuma iz naše novije istorije

VRANJE

Kraj partizanske spomen kosturnice na Šapranačkom groblju u Vranju polaganjem cveća i venaca, danas je obeležena 78. godišnjica dva značajna datuma, 4. jula – Dana borca i 7. jula – Dana ustanka protiv fašizma u Drugom svetskom ratu.

Bila je to prilika da se prisutni podsete hrabrih ratnika narodnooslobodilačke borbe čiji su posmrtni ostaci sahranjeni na ovom mestu.

,,SUBNOR, u saradnji sa državnim organima i brojnim institucijama, sa ponosom čuva sećanja na julske praznike jer oni ne smeju biti zaboravljeni. Ne sme da se zaboravi da su samo iz našeg kraja u narodnooslobodilačkom ratu poginula 954 borca, da je preko 1.000 izbačeno iz stroja zbog ranjavanja i bolesti, kao i da je u zarobljeništvu bilo preko 4.000 naših sugrađana“, istakao je profesor Ljubomir Janković, predsednik Mesnog odbora Saveza udruženja boraca Druge mesne zajednice, na čijoj se teritoriji nalazi spomen obeležje.

U ime Grada Vranja cveće su položili gradski većnici Miroljub Stanković, Nenad Đorđević i Dejan Ivanović, zatim delegacije SUBNOR-a, Vojske Srbije, Policijske uprave Vranje, BIA, Udruženja vojnih

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare