U Vranju ne jenjava masovna imunizacija stanovništva

VRANJE

Prema planu masovne imunizacije stanovništva, u ponedeljak, se u Sportskoj hali u Vranju obavlja rekvakcinacija kineskom i ruskom vakcinom, kao i vakcinama Fajzer i AstraZeneka.

Revakcinacija Sinofarm i vakcinom AstraZeneka obavlja se i u Vranjskoj Banji.

Predviđeno je da ukupno drugu dozu dobije preko 290 građana.

U zdravstvenoj stanici Vlase za danas najavljeno 40 meštana za vakcinaciju prvom dozom Fajzerove i kineske vakcine

U isto vreme na glavnom vakcinalnom punktu u Sportskoj hali u Vranju radi se i vakcinacija prvom dozom vakcine bez zakazivanja i bez prijave na portal eUprave. 

„Koordinator za imunizaciju u Zdravstvenom centru Vranje dr Miloš Pavlović kaže da su, u subotu i nedelju, na ovom punktu prvu dozu vakcine primile 262 osobe. Prema brojkama koje i dalje prelaze više stotina u Vranju ne jenjava. Odlično smo organizovani i ono što mogu da primetim na dnevnom nivou očigledno je da proces masovne imunizacije stanovništva tokom maja povećano, kao i interesovanje mladih za vakcinaciju“, rekao je dr Pavlović.

Među zainteresovanim građanima za vakcinaciju u Sportskoj hali su i pripadnici Vojske Srbije, koji su želeli da se vakcinišu Fajzerovom vakcinom. Vojnik Milovan Ljubić ističe da su za njega bezbednost i zdravlje na prvom mestu.

Mladi bračni par Tamara i Aleksandar Momčilović došli su da se zajedno vakcinišu prvom dozom kineske vakcine Sinofarm, jer su, kako kažu, iskustva do sada pokazala da ima najmanje neželjenih efekata.

„Smatram da svi treba da se vakcinišemo, da bi nestao virus, da steknemo kolektivni imunitet i da možemo normalno da funkcionišemo“, istakla je Tamara.

Suprug Aleksandar dodaje da su to učinili i zbog sina Konstantina, jer je to jedini način da ga zaštite.

Anica Dimić Stošić primajući prvu dozu vakcine rekla je da se za vakcinaciju odlučila zbog sebe, zbog svih drugih, zbog zdravlja bez koga nema života.

„Primila sam drugu dozu AstraZeneke i osećam se dobro. Ne plašim se nijedne vakcine, važno mi je bilo da se što pre vakcinišem. I posle prve doze sam bila dobro. Reakcije su blage, bile su samo te večeri nakon vakcinisanja i ništa nije bilo strašno“, izjavila je Slavica Stošić.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare