Gimnazijalac Filip Đorđević plasirao se na Evropsku geografsku olimpijadu

VRANJE

Učenik prvog razreda Gimnazije „Bora Stanković“ u Vranju Filip Đorđević sa svojim mentorom, proforkom geografije Vesnom Bogdanović postigao veliki uspeh na Nacionalnoj geografskoj  olimpijadi koja je održana u Beogradu.

Filip je kao najmlađi takmičar među 150 učesnika osvojio treće mesto i direktan plasman na Evropsku geografsku olimpijadu.

Takmičenje se sastojalo iz tri dela – iz pisanog testa, multimedijalnog testa i terenskog rada. Za Filipa, kao i za njegove drugove, najteži deo je bio pisani test.

„Uz pomoć profesorke Vesne uspeo sam da se na što bolji način pripremim i ostvarim željeni uspeh“, rekao je Filip.

„Unazad nekolko godina sa učenicima naše škole učestvujemo na takmičenjima NGO gde naše učenici postižu velike rezultate. Tako, da ni ove godine uspeh nije izostao, kao i odlazak na Evropsku geografsku olimijadu sa Filipom Đorđevićem koji je svojim uspehom sebi omogućio plasman“,  izjavila je profesorka Bogdanović

Direktorka vranjske gimnazije Suzana Mišić Stanković dodaje da učenici i profesori ove škole postižu sjajne rezultate i zapažene uspehe.

„Rezultate beleže kako u sportu, književnosti, tako i u prirodnim naukama. Nastavljamo sa trendom da nam svaka godina bude uspešna i da našim kolegama i učenicima čestitamo na velikom trudu i radu“, kaže direktorka.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare